IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елена Поптодорова: Ще има още удари в Сирия

Дипломатическо решение на кризата вече е невъзможно, смята бившият ни посланик в САЩ

14:55 | 15.04.18 г. 14
Елена Поптодорова: Ще има още удари в Сирия

"Удари в Сирия ще има, докато не се овладее военно ситуацията там. И аз затова, дано бъда опровергана, но не виждам политическо решение в обозримото бъдеще, прогнозира в предаването "Брюксел 1" по телевизия BULGARIA ON AIR бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

"Вече не виждам дипломатическо или политическо решение на кризата в Сирия. Такова вече е невъзможно. Мисля, че решението може да бъде само военно, само със сила, и тук вече въпросът е докъде ще стигнат Западните страни," заяви Поптодорова.

"Аз също мисля, че това, на което бяхме свидетели през нощта срещу събота, е всъщност само първо действие, т.е. един епизод, след който ще следват и други епизоди," прогнозира в разговора с водещата Милена Милотинова журналистът-арабист Нина Спасова.

"Следейки информацията, виждам, че американски самолетоносач се придвижва към Средиземно море. Но затова ще е необходимо време. Някъде края на април-началото на май, той ще бъде там. Тоест можем да очакваме някакви по-дълготрайни действия - вероятно заедно с по-голяма, по-широка коалиция, на по-късен етап" смята Спасова.

"Наистина, търсенето на заместник на Башар Асад така и не се случва вече осем години. Но ми се струва, че тук в случая Русия вече като че ли е време да отговори, докога и защо се намесва до такава степен и се ангажира с една чужда война. И докога това ще бъде нейна първостепенна задача и кауза. Защото в Русия все повече коментари и критики се чуват и все повече се говори точно за това - защо и докога ще защитава така безрезервно един провален вече сирийски президент," заяви в студиото на "Брюксел 1" Нина Спасова.

Целия разговор вижте във видеото на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

14
rate up comment 1 rate down comment 0
panther
преди 5 години
Освен ***/блюдолизци като горната винаги е имало и нормални хора.А най-големите блюдолизци преди, си останаха най-големи блюдолизци и сега... Че и децата им са същите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 1 rate down comment 3
evtimvz
преди 5 години
Да, Елена има проблеми. Но е изключително точна и компетентна в анализите си. Вече не е на държавна длъжност и не пречи на никаго. Не може да се отрече, че е изключително умна. А за "тато" - всички се нагаждахме тогава. Или тези, които коментират тук са дисиденти и лежали в Белене???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 16 rate down comment 1
Ivel
преди 5 години
А нови удари по безмитните магазини на някое летище не се ли предвиждат? Крадлата по-добре да се скрие някъде, вместо да коментира неща, от които слабо разбира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 7 rate down comment 1
comet
преди 5 години
Ето нещо интересно и полезно да се чуе:Валентин Вацев за Европейския съюз, Голямата война и България (ВИДЕО)https://bultimes.com/%D0%92%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%92%D0%B0%D1%86%D0%B5%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%8A%D1%8E%D0%B7-%D0%93%D0%BE/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 26 rate down comment 2
comet
преди 5 години
Тая енича рка (с явни психични проблеми) има много грехове към страната ни, ... сещам се за активното й лобиране (по време на посланничеството й в САЩ) за Шеврон да добивал шистов газ в Добруджа, граничещо до унижаване страната ни на покани за събитие организирано от Българското посолство за Трети март да се мъдри редом до нашият герб и логото на Шеврон (щото те били спонсорирали събитието, ... което не е ли вид явен подкуп който тая се е съгласила да приеме от Шеврон). https://***.bg/***/biznes/logoto-na-shevron-na-oficialna-pokana-za-priem-na-posolstvoto-ni-v-sasht-858013Как пък ги вадите от нафталина все такива все заслужили слуг инажи бе, ... !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 30 rate down comment 0
panther
преди 5 години
Преводачка на Тато пребоядисана на виден демократ с наклнонности към клептомания (то за дамокраД, нормално). И жена на соц посланник, агент на ДС представяща се за журналистка. От'де намирате такива "експерти"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 34 rate down comment 2
Jay Gould
преди 5 години
Даването на трибуна на една обикновена крадла (Елена Поптодорова в случая), като на ''експерт'', само може да ни каже, че на рекламиращите в медията, не може да се има никакво доверие за качеството на услугата или стоката им.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 26 rate down comment 8
Стефчо
преди 5 години
Тая клептоманка май не е разбрала, че Асад спечели срещу Запада.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 25 rate down comment 1
zelka007
преди 5 години
че кое от тази игра не ти е ясно :))) . погледни градацията на военните бюджети на двете държави = работа на военно-промишлените комплекси = печалби на малък кръг хора от страхът на останалите с репликата "национална сигурност" с произтичащата от това секретност на раздути разходи :))) . да го пренесем на българска почва , че да е по-смилаемо (не знам как е у съвецко или хамериканско, само четем за там) . недостиг на здравната каса 400млн , обсъжда се официализиране на доплащане на медицински изделия и услуги и съответно по-голям процент от пациентите ... няма вълнения , нали тлее конфликт наблизо , шкембе войвода се гласи да изхарчи 1200млн за бронирани машини без да броим кинтите за обучение , поддръжка на ресурса , амуниции и пр. съпътстващи разходи :))) . от години децата учат на двусменен режим в софия , варна , пловдив , бургас ... трябват нови около поне 100 училища построени по днешните стандарти за да се нормализират нещата с детската агресия и дивотията да учат от 7:15 или до 19:15 ... но пък ще строим нови бойни кораби за 820млн. без съпътстващите разходи за ресурс , въоръжение , амуниции .... нали тлее военен конфликт на няма и 1000км от нас . по-лесно смилаемо е така за 80% от населението , ако ме разбираш . щото тези 80% са специалисти по политика , военни конфликти и военна техника и по съвместителство с футбол , но пък като стане за пари за здравеопазване и образование - ми те даскалите и фелдшерите и без това крадът и с г.ъ.з.а си .и нищо не правят . та тези 80% не са само за у нас константа , те са константа за у съвецко и за хамериканско ... ние не сме някакво огряно от небето изключение :))) . мога да пиша цял ден без да се повторя за дивашкото и безконтролно харчене на пари на данъкоплатците но файда няма да има . просто по-лесно се смиля от онези 80% ако се дрънка оръжие , дори с цената на една/две/три държави например ирак/либия/сирия . един вид готова амброзия за консумация , даже няма нужда от смилане ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 24 rate down comment 6
ABBA
преди 5 години
"Русия, Нинче, е голяма страна и там се чуват и говорят всякакви най-различни неща. Чуват се и се говорят и други неща, като например, че след смазването на "проваления президент" и превръщането на Сирия в същата ко чина като Ирак и Либия, наред е Иран, а след него - Русия. А когато и Русия падне, следва Китай. Ето затова и Русия, и Китай нещо не кандисват с добро да оставят Сирия на западната "милост"."1. На Нинчето не и достига аналитична мисъл за това, или черпи с пълни шепи от англосаксонската пропаганда.2. Ако не е така, то това е духовна проституция, която стои по-ниско от телесната. Заради безсмъртната човешка душа Нинче, не за друго.Ако си дарвинистка, вече ти е включила блокировката, язък за изгубената минута за четене...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още