IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български проекти с иновативен подход към проблемите с когнитивните умения

Neuro Therapy и Neuro English са платформи, подходящи за обучение на деца и възрастни

12:51 | 16.04.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Новите технологии могат да помагат на деца и възрастни със затруднения в когнитивните умения. Това е заложено в мисията и целите на два български проекта – Neuro Therapy и Neuro English, създаден от Мирослав Начев, сертифициран коуч към Международната коуч федерация, фасилитатор, ментор и предприемач.

В основата на проектите му стои иновативен подход за обучение, който е напълно персонализиран, така че всеки обучаващ се да работи според своето собствено темпо и да няма пропуски.

На потребителите се предлага компютърна анимационна онлайн игра, която може да се играе от всяко място на света, в удобно за всеки време.

„Всяка от игрите е разделена на между пет и осем подигри, а всяко упражнение има 10 нива“, коментира Начев е предаването Update по Bloomberg TV Bulgaria.

Продуктите, предлагани от Мирослав Начев и екипа му, залагат на невропластика и на други подходи, чиято цел най-общо е да подобряват когнитивните умения, включително паметта, фокуса, вземането на решение и увереността.

Neuro Therapy и Neuro English предлагат оценка в реално време, така че всеки потребител може да се види как представя.

Платформата, на която работят учениците, е разработена от поне 100 учени от най-големите университети в света. Тя е свързана с над 80 патента и над 240 научни изследвания в сферата, коментира Начев. По думите му през 2010 г. програмата е одобрена и финансирана от правителството на Австралия за ранна намеса при деца с разстройства от аутистичния спектър.

В момента екипът на Мирослав наброява около 10 души, но плановете са да се увеличи, тъй като се планира отварянето на няколко центъра в страната, които да предлагат възможности за седмични срещи на учащите. Повече за тях вижте във видеото.

Изминали издания на UpDate гледайте тук

Следете UpDate и във Facebook

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 5 години
... сертифициран коуч към Международната коуч федерация, фасилитатор, ментор и предприемач.--------------------без коментар !!! да зима рейса и да бега ! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
mapto
преди 5 години
Хайде, да кажем, че за другото си вярва, ама как точно не знае колко учени стоят зад разработката му? Да не се окаже, че понеже е чул веднъж за Айнщайн, сега брои и него в научните приноси? 10 човека не са над 100 учени. Даже ще е интересно колко от тези 10 човека изобщо имат някакъв досег до научни публикации...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още