Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Пенсионните дружества от втория стълб ще плащат поне 48 лева пенсия

Времето е факторът, който влияе най-много върху размера на натрупаните суми за втора пенсия, а не доходността и вноската, каза Даниела Петкова

0
 
5
 
8
Императорът до: jacobs
преди 7 месеца
ПОД-овете ли трябва да дават обяснения - или тоя, който ги върши?
1
 
3
 
7
jacobs до: Императорът
преди 7 месеца
Доста интересни са тези операции наистина. Какво обяснение дават под-овете?
4
 
4
 
6
Императорът до: xapoznai
преди 7 месеца
Не - при такива ВНОСКИ е смехотворно да се. Петкова казва: 48 лв пенсия... а ного от пенсиониращите се в близко време за цялата първа година са внесли... цели 24 лв - тоест наполовината.

Това, дето обръщаш внимание - е другият проблем - Ноевите крадци непрестанно ти пускат някаква вноска, после по необясними причини я сторнират, пак я пускат, пак я сторнират - това понякога продължава месеци - и така те ЛИШАВАТ ОТ ДОХОДНОСТ... ама това се премълчава - иначе ПФ са виновни.
4
 
2
 
5
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
При такива такси и доходност просто е смехотворно да се очаква какъвто и да е положителен резултат. То е достатъчно показателно, че тези които са само в държавния фонд ще получават 10-15% повече от тези, които са на 2 стълба. Та така от 2 стълба и накрая на земята.
Да обърна внимание и на друго нещо - имам период в който съм осигурен в държавния, но не и в частния ми фонд и след жалба до НАП казаха "ще видим" и така си и остана... Въпреки, че е изцяло между работодателя, НАП, НОИ и пенсионния фонд неплащането на вноските засяга единствено вас.
5
 
11
 
4
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Накрая ми се струва, че покрай поплювките за пенсионните фондове, ще си останем само на втора пенсия, като се спука балона НОИ.

6
 
6
 
3
преди 7 месеца
А аз продължавам да следя с интерес кой балон ще се пръсне пръв, този на криптовалутите и ли този на кретено-масонският капитализъм...
8
 
11
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Ще плащат 48 лв., а не 30. Продължаваме с вицовете, а :) С 48 лв. през 2025 г. какво ли ще може да си купи човек? Тая схема май се оказа Понци схема.
4
 
8
 
1
преди 7 месеца
"Поради това на тях просто ще им бъдат възстановени натрупаните суми в тяхната индивидуална партида толкова, колкото са. " това изречении не е много рабираемо от не специалисти - да разбирам ли че ако имам прекъсвания ще мога да си взема парите, които съм внесъл и кои пари ще са това, тези преди таксите или тези след таксите и натрупаната доходност, че с нашият модерен модел може да се окаже, че първата сума е повече от втората