Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

ДСК-Родина: Много сериозно дебалансирана е системата за обществено осигуряване

Когато има пенсионни реформи, винаги има ощетени генерации, коментира изпълнителният директор на пенсионно-осигурителната компания

8
 
5
 
6
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Доходност УПФ ПОК Доверие за период 01.07.2004 до 01.01.2018 - 74,47% (калкулатор доходност на главна страница). Инфлация за същия период 59% източник НСИ (калкулатор инфлация). Добавете и таксите 1% годишно и 5% на входа...
Това е най-лошата възможна инвестиция. Ако някой му се занимава да потърси примерно как се е движила цената на някоя акция на голяма компания и дивидентите от нея или просто доходността по ДЦК.
12
 
1
 
5
преди 10 месеца
Сега Република България пренебрегва щетите от лева. При тази държавна грешка е невъзможна благодатна социална политика.
За устойчив обществен просперитет с жизнеспособна социална политика е необходима защита срещу щетите от лева.
2
 
5
 
4
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Този човек дълго време водеше статистика и може да се види какво е дережето...
https://alexanderbtodorov.com/2013/08/04/hail-fack-private-funds/
8
 
6
 
3
bghighlander до: Императорът
преди 10 месеца
Импе, вЕрно ли, е "ниска, понякога дори отрицателна инфлацията"? Ама много вЕрно ли?
8
 
12
 
2
vzhekoff до: Императорът
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Сигурен съм да, защото почти не е имало година, в която доходността да е догонвала инфлацията. И това без да броим 5% чиста загуба на входа и още 1% "управление". Апропо, те вземаха 1% така управление и в случаите, когато имаха "отрицателна" доходност. Т.е. ние плащахме затова, че са профукали част от парите ни... Факт е, че никой не е публикувал отчет - внесени пари бруто, натрупани пари нето, натрупана инфлация.

17
 
9
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Ще излезе ли някой да каже, при едно средно и едномаксимално осигуряване за времето от въвеждането на това (престъпно) начинание, наречено втори стълб, колко пари са излезли от джобана осигурения (вкл. тези от работодателя), колко са се натрупали, каква е постигнатата доходност и как се съотнася спрямо натрупаната инфлация. Уверен съм, че ще се получи една супер срамна картина, и всички ще разберем, как едни мoшeници ни пропиляват спестяванията, постигайки "отрицателна доходност", Втори стълб не трябва да има по дефиниция. Абсурдно е да има задължително частно осигуряване. Може да има само и единствено първи и трети стълб.