IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Турция се заговори за предсрочни президентски избори

Един от партньорите на Ердоган предлага изборите за президент да се проведат година по-рано

12:33 | 17.04.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Реджеп Тайип Ердоган <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Реджеп Тайип Ердоган Снимка: Архив Ройтерс

Турция може да се изправи пред предсрочни президентски избори през август 2018 година. Това прогнозира лидерът на "Партията на националистическото действие" (MHP) Девлет Бахлечи, цитиран от Ройтерс.

Бахчели посочва, че страната е в икономическа и политическа изолация и ще бъде трудно при тези обстоятелства да издържи до следващите президентски избори, насрочени за ноември 2019 година.

Лидерът на MHP посочва като подходяща дата за предсрочния вот 26 август и коментира, че след него президентската институция и парламентът ще бъдат "обхванати от духа на победата". Бахчели е категоричен, че няма място за отстъпление от плановете за въвеждането на президентска република, допълват турски медии.

През миналата година в Турция се проведе референдум за по-голяма власт на президента на страната. Пълната трансформация ще се осъществи след следващите президентски и парламентарни избори. Партията на Бахчели подкрепи провеждането на това допитване и Реджеп Тайип Ердоган. 

Месеци по-късно след разговори между Бахчели и Ердоган MHP и управляващата Партия на справедливостта и развитието решиха да създадат "Коалиция за републиката". Това беше окачествено като важна стъпка преди предстоящите президентски избори в Турция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 8
Иван Митев
преди 5 години
Република Турция страда от пренебрегване щетите от лирата. Ако не се допускаше тази грешка Република Турция нямаше да има сегашните дългове. Все още обществеността не зачита лошото държавно поведение и щетите в Република Турция се уголемяват.За спасение от катастрофална криза в Република Турция е необходима защита срещу щетите от лирата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още