IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арестуваха кмета на столичния квартал "Младост"

Това се случи пред Спортната палата в София

14:48 | 17.04.18 г. 15
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Кметицата на "Младост" Десислава Иванчева е хваната с подкуп преди минути. Това написа бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров във Facebook.

Според Нова телевизия тя е била хваната със 70 000 евро подкуп. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж.

Информацията все още не е потвърдена официално.

Dnes.bg разполага и със снимка от ареста й. 

Случката се разиграва пред Спортната палата в София, където има много полиция.

Според "Труд" колата й е била засечена пред светофара в района от два автомобила със сини буркани на покрива при акция на новата Комисия за противодействие на корупцията.

В колата освен Иванчева са пътували още две жени, които също са задържани. Освен нея в ареста е заместник-кметът на общината и човек, посредничил при предаването на парите.

На мястото преди малко пристигна шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

По време на акцията на Иванчева й прилошало и на мястото е пристигнала линейка, разказаха очевидци. 

През 2014 – 2015 г. Иванчева бе една от най-активните участници в протестите срещу презастрояването в район "Младост". Именно с тази теза тя се кандидатира на местния вот, получи подкрепата на партията на бившия соцактивист Георги Кадиев - "Нормална Държава". 

Месеци, след като бе избрана да ръководи един от най-големите столични квартали, Иванчева уволни цялата администрация в "Младост" и назначи свои хора.

Това провокира Кадиев, който я определи като "грешния човек" и сподели, че тя е била "най-неподходящият сред протестиращите" кандидати за кмет на района.

Иванчева обаче не се подаде на натиска и остана на поста си, като докрай твърдеше, че ще спре безразборните строежи в "Младост".

Оказва се, че именно разрешение за строеж може сега да коства поста й.

Четете още в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 41 rate down comment 0
copper
преди 5 години
e иначе що да припада .... :]]]]]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 57 rate down comment 1
khao
преди 5 години
нова седмица, нова показна акция ... не че ако бяха отишли 2 куки в офиса и нямаше да постигнат същия ефект ! даже и екс-депутата-маша за мръсни поръчки са го извикали зада даде публичност на акцията ...Ама нали дебелаците трябва да имитират дейност ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 55 rate down comment 1
data
преди 5 години
Е ако кинтите са у колата - аматьорска работа !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 64 rate down comment 4
mariata
преди 5 години
Ако наистина е корумпирана - евала за акцията. Но от разни инвеститори отдавна подочувам, че е голям препъни камък и ще й търсят цаката. Та дано не са й спретнали номер и подхвърлили парите. Доколкото съм чувал даже Диков е взимал по-малки рушвети и то главно чрез ПроАрх.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 87 rate down comment 3
osoitza
преди 5 години
Е това се случва като някой се опита да пробие статуквото, без да има някой зад гърба....Дали ги е взела или са и ги подметнали не знам. Но знам че ако беше излъчена от листата на ГЕРБ или БСП то нямаше да се стигне до тук или пък дори да я бяха арестували щеше да излезне чиста катомомина сълза както Софиянски.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още