IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още трима директори напускат Nike

Компанията се сблъсква с все повече проблеми през последните месеци

13:06 | 18.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Още трима директори на Nike напускат компанията, включително ръководителят на звеното, отговарящо за разнообразието на работната сила, както и старши мениджърът на баскетболния бизнес, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса.

Не е ясно какво е довело до това да напуснат гиганта в производството на спортни стоки, но са се оттеглили веднага.

През последните седмици компанията насочи вниманието си към своя висш мениджмънт след вътрешни оплаквания за неподходящо поведение на работното място, което доведе до проверка на практиките за наемане и повишение.

Викрант Синх, старши бранд директор на баскетболната марка на Nike в Северна Америка, и Даниел Тавиа, вицепрезидент на глобалната дигитална маркетингова бранд иновация, са били принудени да пуснат компанията, твърдят част от източниците.

Третият директор Антоан Андрюс, който е вицепрезидент по разнообразието на работната сила, също се е оттеглил. По-рано Bloomberg News писа, че Andrews вече не е част от Nike.

Тримата директори не са отговори на запитванията за коментар. Говорител на Nike е потвърдил, че и тримата са били дългогодишни служители на компанията.

Тавиа и Синг имат по над десетилетие стаж в Nike, сочат профилите им в LinkedIn. Андрюс се присъединява към екипа през 2015 г., след като работи в Symantec.

Оставките идват около месец, след като главният изпълнителен директор Марк Паркър каза на служителите, че компанията е получила оплаквания за неподходящо поведение на работно място, и само две седмици след като шефът на отдела по човешки ресуси заяви, че компанията се е “провалила” в наемането и повишаването на повече жени и хора от малцинствени групи.

Интервюта със сегашни и бивши служители на Nike показват, че компанията от години е имала култура, насочена предимно към мъжете.

Миналия месец Nike обяви, че Тревър Едуардс, вторият в йерархията на компанията директор, е напуснал своя пост като президент на бранда Nike. Оставката му е влязла в сила веднага, а през август той се пенсионира.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още