IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София настоява за гъвкава политика за възобновяемата енергия в ЕС

Трябва да има баланс между конкурентоспособността на икономиката и опазването на околната среда, е позицията, която защитава България в общността

15:05 | 18.04.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

България подкрепя визията за баланс между конкурентоспособност, сигурност на енергийните доставки и околната среда. Тази позиция ще застъпи българският енергиен министър Теменужка Петкова по време на неформалната среща на съвета за енергийни въпроси, която ще се проведе на 19 април в София.

София ще настоява за гъвкавост по отношение на политиката за възобновяема енергия, става ясно от съобщението на Министерския съвет. Целта е да могат държавите от ЕС да определят самостоятелно националните си цели, избирайки най-подходящите и разходоефективни мерки според националните си специфики.

На 19 април в София министрите на енергетиката от общността ще дискутират мерките в пакета "Чиста енергия за всички европейци". Законодателството е пред критичната фаза за начало на преговори между институциите в Брюксел и задачата на България като ротационен председател на Съвета не е никак лесна.

Освен декарбонизацията на икономиката министрите ще обсъдят още и управлението на Европейския съюз, както и Агенцията за сътрудничество между енергийните регулатори.

София ще бъде домакин още и на неформалния съвет на министрите на здравеопазването. Дискусиите обхващат широк кръг от проблеми, сред които качеството на храните и здравословното хранене и хронични незаразни заболявания. Срещата ще се проведе на 22 и 23 април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
red6
преди 6 години
А аз викам никакви преференции за инсталации над 20кВ. За тия надолу - облекчена процедура при свързване, лицензиране и т.н. Не тука някакви каиши/гинки да строят "централи" и после "държавата" да е задължена да ги изкупува, а ако искаш да си сложш 5 панела на покрива ЕРП-тата и всичката *** по веригата да те правят на луд, за да ти дадат двупосочен електромер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
крас
преди 6 години
КОЙ ПЛАЩА ЛИХВИТЕ И ГЛАВНИЦИТЕ ПО ЗАЕМИТЕ НА ИНВЕСТИРАЛИТЕ В ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ??НЕ СМЕ ЛИ ПАК НИЕ МИЛИОНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ В ЦЕНАТА НА ТОКА НА КОИТО Е ВКАРАНА ЗЕЛЕНАТА ДОБАВКА!!ТАЗИ "ЗЕЛЕНА ДОБАВКА" отива в ЗЕЛЕНАТА банка при подходящия човек и на подходящото място. Каква красива финансова пирамида добре позната от ГИНКА и банката й.Сериозно ли мислите, че тези произвеждащи някакви смешни като цифра киловати ГИНКИНИ ФОТОВОЛТАИЧНИ ПАРКОВЕ струват стотици милиони левове?!РАЗБИРА СЕ, ЧЕ Е ТВЪРДЕ ПОДОЗРИТЕЛНО , НО КОЙ ДА НИ КАЖЕ?Някой викал ли ни е когато ГИНКА сключва договора със ЗЕЛЕНАТА БАНКА?Някой питал ли ни е СЪГЛАСНИ ЛИ СМЕ ДА ОБСЛУЖВАМЕ ЛИХВИТЕ НА ТЕЗИ НАДЦЕНЕНИ АКТИВИ?!НЕ РАЗБИРА СЕ!НИЕ РОБИТЕ ТРЯБВА САМО ДА ПЛАЩАМЕ ГИНКИНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!Така е било с ФОТОВОЛТАИЦИТЕ , така ще бъде и с ЧЕЗ. ГИНКА ПОЛУЧАВА АКТИВИТЕ НА ЧЕЗ , А ПЪК ПРОСТИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ И ПЛАЩАТ ЗАЕМА! УТРЕ ГИНКА МОЖЕ ДА ПОИСКА ДА СИ КУПИ И АТОМНАТА В КОЗЛОДУЙ?ЗАЩО НЕ!!МИЛИОНИ БЪЛГАРИ с цената на тока ПАК ЩЕ И ПЛАЩАТ ЗАЕМА КЪМ КРЕДИТОРА!!Професор Иво Христов се оказа неточен в цифрата на *** Не е 80% със сигурност!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още