IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големите криптовалути поскъпват с близо 75% от началото на април

Въпреки това десетте най-търгувани дигитални валути все още се търгуват с над 40% под техните рекордни стойности, отчетени в началото на януари

15:20 | 24.04.18 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-големите криптовалути в света продължиха да поскъпват във вторник, повишавайки цената си с близо 75% от началото на април, съобщава Bloomberg.

Етер, рипъл и Bitcoin Cash са натрупали до момента най-голяма преднина по данни на Bloomberg и Coinmarketcap.com. Пазарният лидер биткойн поскъпна с 3,6%, като изтъргуваният му обем достигна 2 млрд. долара на десетте най-големи платформи за търговия с криптовалути през последните 24 часа. 

Цифровите валути отчетоха ръст в цената си през април поради волатилността на много от световните пазари на акции и облигации. Трейдърите, които търгуват с традиционни активи, се налага в момента да вземат под внимание повишаващата се доходност по облигациите и прогнозите за инфлацията, както и променящия се тон на разговорите между САЩ и Китай, както и напрежението между САЩ и Русия.

Въпреки значителното повишение през април десетте най-търгувани дигитални валути все още се търгуват с над 40% под техните рекордни стойности, отчетени в началото на януари.

Bitcoin Cash само за седмица пък успя да отчете ръст в цената си от 80%, като основният движещ фактор за възходящото движение е предстоящото разделяне на валутата на две. 

Във вторник биткойн достигна най-високото си ниво от повече от месец насам – малко над 9300 долара за брой следобед българско време. За последен път най-популярната криптовалута се е разменяла на тази цена на 14 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 00:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
onchain
преди 5 години
Развитието ще е интересно. Ще продължават да поскъпват до един момент, а после не се знае...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
megatone
преди 5 години
Защо постоянно ги илюстрират с картинки на несъществуващи монети?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
mick
преди 5 години
Сорос се намеси мисля и нищо чудно да манипулира пазара на криптовалутите. Няма нужда от много средства за да се надува балона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 7
Jorkata
преди 5 години
Още малко ще поскъпнат и това ще им е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още