Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Цените на жилищата в София продължават да растат, макар и по-бавно

Средната цена на жилищата в столицата за първите три месеца на 2018 г. е 1092 евро за кв. м, сочат данни на Bulgarian Properties

9
 
3
 
6
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Здравейте хейтъри,

Балонът се "надува", но явно не от Вас, т.е. май сте изпуснали влака, а следващата композиция ще е след поне 6-7 години, а може и много повече.

От тук сме поне още 1-2 години нагоре, докато се постигне равновесието на пазара, а равновесието гони цените на Европа, за където сме се запътили! Влезнем ли в ERM2 и Еврозоната настоящите цени ще Ви се струват мнооооого изгодни ;-))

Безработицата е рекордно ниска, заплатите растат (вижте статистиката, не гледайте само себе си), инфлацията се задвижи с бързи темпове - при това положение защо си мислите, че цените на жилищата трябва да падат?? Ама Вие си знаете, де :-))
2
 
10
 
5
HighSpirited до: mrynmryn
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Много си прав и не мен ми е чудно как може някой да инвестира 200 000 Е, в подобен имот като със същите пари може да купи вила с морски изглед в Испания...
https://www.meretdemeures.com/en/detail/waterfront-house-for-sale-in-garachico-tenerife-canary-islands-spain/304261/
2
 
13
 
4
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Аз малко като зевзек ще отбележа, че тези хубави статистики и графики малко се четат като евангелие от дявол. Всичко е много добре на хартия. 15 000 родени деца, 12 500 първолаци в София. Говорим за тази година. При положение, че младите с деца са основно в София. Наслението на София следва да пада даже до под 1 милион в бъдеще. Аз не знам някой вярва ли, че София расте без да старее - според мен старее много яко и определено не расте, а всеки растеж е свързан с обезлюдяване на провинцията, която като няма начин сама да се издържа ще се надява на Софийската икономика, каквото и да значчи това. Най-мъгливия параметър е това софийската икономика и цялата държава е в нозете и. Официално за 8 години имаме спад 500 000 души на населението в страната според водеща проправителствена телевизия. Чак аз се стреснах. Достъпността на имоти обаче е добра и в това няма лошо. Важното е да не допуснем това да се влоши. Спестяването на пари за жилище е добра работа, но при растящи цени и заплати спестяването не решава проблема, то само по себе си работеше добре при соца - на фиксирани с години цени и заплати. Вземайте заеми с мярка за да не правите просто богатите още по-богати.
2
 
18
 
3
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Защо достъпността на една дългогодишна инвестиция се гледа по моментния доход . Ако парите за жилище си ги събирал 15 г. примерно , достъпността с какво се е променила - с последните 10 заплати ??? Или си признаваме , че пазарът е кредитно движен , те се намира далеч от реалността .
1
 
35
 
2
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Пускайте едно поле "платена реклама", в колко от новозакупените жилища реално живеят хора? Голяма част от тях са закупени с цел инвестиция, защото то в България няма много места за такива. То и ако някои купуват на тия цени с тая цел, едва ли имат много акъл.
За какво ми е да платя 200 бона за кутия (около 60кв/м, според статията, могат да се закупят с толкова пари) в Лозенец, като няма къде да си оставиш колата, въздухът е кофти, мръсно е.

6
 
40
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Имотния балон е факт в София и България.
За две години банки,имотни спекуланти и алчните строителни фирми надуха жилищния пазар до ненормални нива и цени които не съответстват нито на ръста на доходите и икономиката нито на покупателната способност на доходите на населението.
Жилищата в София са надценени с над 20% от това което се оферира