IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството даде още 14 млн. лева на антикорупционната комисия

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество става правоприемник на структури от Сметната палата и ДАНС

14:06 | 02.05.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Правителството одобри допълнителни разходи за работата на новосформираното антикорупционно звено, които възлизат на 14 млн. лева.

Средствата ще се използват за финансиране на дейностите на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) и ще допринесат за осъществяване на основните правомощия на Комисията, съобщи правителственият пресцентър.

Парите се осигуряват за сметка на предвидените в централния бюджет и на преструктуриране на разходите на ведомствата, чиито звена се вливат в КПКОНПИ.

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество става правоприемник на активите, пасивите, архива, информационния ресурс, правата и задълженията на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, съответното звено от Сметната палата и дирекцията в Държавната агенция „Национална сигурност“, изпълнявали функции по отменения антикорупционен закон.

С приетото от министрите постановление кабинетът уреди отношенията по предаване на активите и уреждане на трудовите и служебните правоотношения на служителите във връзка с новия Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
Спящият бик
преди 5 години
При положение, че не са ефективни, самото увеличение на бюджета им вече е корупция!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още