IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street се оцвети в червено сред решението на Фед

Dow Jones се раздели със 174,21 пункта от стойността си, като по-голямата част от разпродажбите се случиха в последния час от търговията

23:17 | 02.05.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street се понижиха след решението на Федералния резерв за запазване на основната лихва в страната, обобщава CNBC.

Бенчмаркът на сните чипове Dow Jones отстъпи със 174,21 пункта или 0,72%, като по-голямата част от разпродажбите се случиха в последния час на търговията. В рамките на индекса най-много поскъпнаха акциите на Apple – с 4,35% благодарение на силния финансов отчет на дружеството, следвана от General Electric и Home Depot с повишения в цената на книжата им съответно с 0,89% и 0,51%. Най-зле се представи Verizon Communications – с придвижване на червена територия с близо 2,56%.

Широкият показател S&P 500 загуби 0,76% от стойността, докато технологичният измерител Nasdaq отчете спад от 0,42%.

Федералният резерв остави основния лихвен процент в САЩ непроменен, но централната банка също така подчерта, че цените нарастват и очакват инфлацията да се приближи до целта си от 2% в средносрочен план. Промяната в изявлението на регулатора е ключова, тъй като се смята, че подобно ниво на инфлация е здравословно и е сигнал за продължаване на политиката на увеличение на лихвите.

Доходността по 10-годишните държавни американски облигации първоначално се повишаваше, но след това отчете понижение до 2,974%. В същото време доходността по двугодишните облигации се отдръпна от десетгодишния си връх.

Сезонът на отчетите продължи в сряда с CVS Health и Estee Lauder, които също бяха сред компаниите, надминали очакванията на анализаторите. По-силни от очакваните резултати отчетоха и Garmin и Clorox.

Като цяло повечето големи компании отчитат тримесечни финансови отчети, които задминават оценките на анализаторите. Според FactSet 79,1% от компаниите от S&P 500, които до момента са обявили резултатите си, са отчели печалби над очакванията.

„Изглежда, че имаме много добри новини и сега се питаме дали можем да надскочим летвата“, коментира Уили Делвиче, инвестиционен стратег в Baird.

Във вечерните часове еврото поевтиня спрямо долара с 0,42% до 1,1943 долара. Американският суров петрол пък поскъпна с 0,68% до 67,71 долара за барел. Златото обаче обърна посоката си на движение и в края на щатската сесия отчете спад в цената си от 0,09% до 1305,60 долара за тройунция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
Dr.Justice
преди 5 години
сега е времето на шооорт !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още