Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Европа рискува да загине от късогледство

Отслабването през последното десетилетие на порива за по-голяма европейска интеграция няма общо с лошото политическо ръководство, а с икономическите условия

   1| 2| 3    
0
 
9
 
22
преди 8 месеца
Интеграцията си е интеграция обаче защо тръгнаха да налагат на хората и нациите неща с които те не са съгласни? На кой точно му беше необходима диктатурата относно миграцията и хомосексуализма?
0
 
10
 
21
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Статията е едностранчива ...
Вече имам модел за справяне със застаряващо население и това е Япония.
От 1990 Япония е в невиждана криза ! НО !!!
Първо в Япония се разбраха като общество, че ще преболедуват едно столетие, но няма да внасят мигранти
Второ, заложиха на икономика, базирана на ниски данъци, ниски осигурителни плащания и възможно най-малко регулации
Трето заложиха на пълна роботизация.

В резултат, сега Япония отново е трета или четвърта по БВП в света, няма мигранти и върви с темпове, които на ЕС се виждат като космическа скорост.

Меркел е за ТРЕПАНЕ
0
 
1
 
20
khao до: BobbyM
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
значи ли това че ти си единствения *** във вашата компания ? или има още :)
0
 
0
 
19
khao до: dr.5rov
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
.. и най-просто :) като него ... и също толкова незвъзможно.
0
 
9
 
18
0pk до: BobbyM
преди 8 месеца
Така е, има даже един стар виц по темата: "Надпис в мъжката тоалетна - Като станем повече от вас ще видите вие кои са оббратни!" Общо взето на там вървят работите :]

2
 
7
 
17
dr.5rov до: Императорът
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Да, решението което предлагаш е най-краткото и бързо, но ... неосъществимо,
най-малкото защото Европа вече не това, което някога е била и светът не е това, което е бил и в този нов свят европейците не са наясно нито какво искат, нито как да го постигнат. Дори едни китайци вече ни плашат. Но най-вече си мисля, че така нареченият европейски елит не струва. Това не са хората, които могат да ни изведат от състоянието в което сме. Само като ги чуеш какво и как говорят разбираш, че това не са хората, които ще намерят решенията, полезни за Европа. Но не са само те. Колко много хора днес са изпаднали в пълно объркване и смятат естественото за противоестествено, а противоестественото за нормално и това се пропагандира. Изобщо социалният инженериг тече с пълна сила в Европа. Той може би тече от дълго време и сега виждаме първите му плодове и доста от тях са много горчиви.
3
 
12
 
16
Императорът до: dr.5rov
преди 8 месеца
Как да не знаем, по дяволът? Решенията са очевидни: талибанците в Талибания, нигърите - в Нeгрия !!! Те си имат своята част от света - там да си стоят. Опитахме да ги приемем като равни на нас, опитът се провали тотално - значи е време да бъдат нагонени обратно... след 1000 години можем пак да опитаме.

Няма значение че ние - европейците ще намалеем - и без това сме ного, ако се стопим под 250 милиона, ще му мислим - но щом може чрез социалната система да се стимулира огромната нецивилизована раждаемост, значи може и цивилизованата. Същата тая пропагандна машина, която зарибява хората колко е готино да си противоестественик, ще ги зарибява колко е готино да имат по около четири деца !!!
4
 
22
 
15
BobbyM до: Императорът
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Факт. Имам приятели които нямат против мюсюлманската емиграция – те се аргументират просто с това че искат да са „либерални“ и „толерантни“ хора, може би просто защото си мислят че това ги прави модерни хора. За тяхно и мое съжаление обаче нещата ще се променят когато емигрантите станат мнозинство. Тогава ще видим дали те имат същите възгледи за нашия живот и права...
3
 
16
 
14
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Кейнсианската помпа не е перпетуум мобиле. Нейният ефект е ограничен във времето. Тя вършеше работа до към 70-те години, докато имаше какво да се строи след разрухата от ВСВ. Провалът й е от липсата на парична котва. Това, което я е породило, това я и погубва - държавни разходи за война, държавни разходи за възстановяване. Както войната е приключила, така и възстановяването е приключило. Няма вечен растеж. Циклите стават все по-често и все по-дълбоки, докато накрая системата излезе от устойчивост.
3
 
19
 
13
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Добре е казано - късогледството ще ни погуби. И самата статия старда от този недостатък. Някога имаше една дума - възпроизводство и то не само в икономически, а и в най-общ социален смисъл, по всяко едно направление на живота. Но тя е стара дума, демоде. Ако една общност не може да осигури възпроизводството си, настъпва упадък и тя угасва. Така се случва в природата, а ние може би все пак сме част от нея. Въпросът е какво да се прави. Ами не знаем и това ни е проблемът.