IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Галъп: Избирателите дават оценка 3,71 на министрите от кабинета “Борисов 3”

Най-висока оценка за работата си получава вицепремиерът Томислав Дончев – 4,33, показва проучване на социологическата агенция

15:48 | 04.05.18 г. 5
<p>
	&quot;Отличникът&quot; на кабинета е Томислав Дончев. <em>Снимка: БТА</em></p>

"Отличникът" на кабинета е Томислав Дончев. Снимка: БТА

Избирателите дават оценка "Добър" (3,71) на кабинета “Борисов 3” една година след началото на мандата. Това показват данните от независим телефонен сондаж на “Галъп интернешънъл” сред 1000 пълнолетни българи, проведен между 13 и 17 април.

В индивидуалните “Оценки за членовете на кабинета” премиерът Бойко Борисов отсъства, а най- високо класиран е вицепремиерът Томислав Дончев. Той обаче също остава далеч от оценка “Много добър” – анкетираните му “пишат” 4,33.

„Тази оценка е признание за експертния му образ и балансиран политически подход. Неговият резултат е добър не само сред поддръжниците на ГЕРБ, но и сред по-широка политическа база в дясно-център“, коментират от Галъп.

Още няколко министри са оценени над средното, сред които са и двамата вицепремиери от "Обединени патриоти" и четирима “стари” министри от предишни кабинети на Борисов. Става дума за Лиляна Павлова – 4,12, Владислав Горанов - 4,02, Красимир Каракачанов – 3,94, Валери Симеонов – 3,85, Теменужка Петкова – 3,78, Николина Ангелкова – 3,74, Николай Нанков – 3,73.

За отбелязване е добрата оценка за Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, които не само за пръв път са във властта, но и представляват сравнително малка политическа сила, отбелязват социолозите.

Като основни фигури в един кабинет финансовият министър и вицепремиери са с добри позиции, най-ниски са оценките в най-невралгичните ресори, а ресорите, свързани с европейските фондове и председателство, са на добри позиции, става явно от проучването.

Според авторите на сондажа в годините министър-председателят Борисов запазва най-висок рейтинг на доверие в сравнение с всички министри и по този начин в известен смисъл ги “дърпа” напред. 

галъп галъп

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 0
пасъм
преди 5 години
Аз им давам 3 на релси, само за да не повтарят :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 1
khao
преди 5 години
много им даваш ... по скоро да се замислят щом платен Кънчо ги изкарва 3.70, значи са максимум на 2.70
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 1
khao
преди 5 години
бяха 2, Декември гласуваха още един, но не беше отразено в "независимите" ни медии ... та станаха 3!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 0
bgMan
преди 5 години
Едно социологическо проучване с което да се съглася. И аз давам горе-долу същите оценки на тези личности в управлението с изключение на Каракачанов. В моя списък той е по-надолу от средата.Изненада ме липсата на премиера в таблицата с данните. Да не би вече рейтинга му да е толкова нисък, че по-добре да не става дума за него, т.е. е силно отрицателен?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 1
petyob
преди 5 години
на Лиляна Павлова твърде висока е оценката при положение, че така *** пейзажа - да не би да с нейната кампания по санирене тези над 2 милярда лева бяха справедливо и рационално изхарчени??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още