IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Навални беше освободен от ареста след протестите срещу Путин

По данни на ТАСС на вчерашните протести в Москва са били арестувани 300 от общо 1 500 участници

09:54 | 06.05.18 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Руският опозиционен лидер Алексей Навални, задържан по време на протест в Москва срещу президента Владимир Путин, беше освободен от полицейския арест, предаде ТАСС.

Навални съобщи в Twitter, че полицията го е освободила, след като е съставила протоколи за организация на протест без съгласуване с властите и за съпротива срещу органите на реда. Половин час след полунощ властите са решили да го освободят от ареста до съдебния процес, уточнява БТА. 

По данни на ТАСС на вчерашните протести в Москва са били арестувани 300 от общо 1 500 участници. Навални не можа да се яви на президентските избори на 18 март, спечелени от Путин с над 76 на сто от гласовете, защото беше осъден по обвинение, което според него е било изфабрикувано от Кремъл.

По негов призив вчера хиляди демонстранти се събраха в много руски градове с лозунги "Русия ще бъде свободна!" и "Долу царя!". 

Акцията „Путин не ни е цар”, започната от движението на Алексей Навални, доведе до протестни прояви в 90 града на Русия. В тях се включиха хиляди граждани - въпреки забраната, наложена от властите на много места. В Москва и Петербург много хора се събраха много преди началото на събитията. Малко след започването им пък започнаха и арести. Навсякъде в района на митингите имаше огромно количество тежковъоръжени полицаи. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
Спящият бик
преди 5 години
Лесно се протестира във форуми, Императоре. Когато обаче протестиращите рискуват ни повече, ни по-малко живота си - както е в деспотията на товарищ Вагин - на площада излизат само истински достойните!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
Разбира се + доказано и парите на Запада!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
Навални = пропагандата на тъмносините + безочието на Цв. Цв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 9
0pk
преди 5 години
ТОП-инвесторска новина? :]Ей това - "Русия изпраща петрол в Китай за сметка на Европа" по-звучи като важна новина от Русия. А тоя Навалния си има карта за редовен клиент на арестите и не виждам защо изобщо е новина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още