IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов инцидент с безпилотен автомобил на Waymo

Катастрофата отново е в Аризона, но този път автономната машина няма вина

19:55 | 06.05.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;<span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Tahoma, Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;">YouTube</span></p>

Снимка: YouTube

Нов сериозен инцидент с безпилотен автомобил на пътя бе регистриран в САЩ. В него участва миниван Chrysler Pacifica, който принадлежи на фирмата Waymo (дъщерна структура Google, занимаваща се със създаването на автономни превозни средства). 

Този път обаче вината не е на безпилотната машина. Поне такива са сведенията от очевидци на инцидента, при който миниванът е бил ударен от друг автомобил – в случая Honda. От полицията също са на такова мнение, като съобщиха, че се издирва още една кола, която е засякла Honda-та и така е предизвикала катастрофата.

Самият инцидент, при който е пострадал леко возещият се в колата инженер изпитател на Waymo, се е случил в град Чандлър, щата Аризона. Това е съвсем близо до друго градче – Темпе, където на 18 март автомобил на Uber, движещ се на автономен режим, блъсна и уби жена, пресичаща пътя.

След тази катастрофа компанията прекрати изпитанията на безпилотни коли в САЩ, но останалите фирми, работещи по подобни проекти продължават с тестовете. А Аризона е един от малкото щати, в които те са позволени.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 9
megatone
преди 5 години
Тези коли трябва да се движат най-много с 20-30км/ч за да може софтуера да реагира на случващото се на пътя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още