IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Газпром" не изключва и вариант за "Северен поток" 3

Всичко зависи от търсенето на руския природен газ, обяснява Алексей Милер

16:35 | 07.05.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Руският газов гигант "Газпром" е готов да построи и "Северен поток" 3, заяви ръководителят на компанията Алексей Милер, цитиран от ТАСС. За него всичко зависи от търсенето на руския природен газ.

Милер е категоричен, че компанията няма да спре с мащабните си проекти в чужбина. "Можем да осигурим на нашите клиенти в чужбина токлова газ, колкото е нужно", обясни още той.

В момента "Газпром" се бори да прокара "Северен поток" 2 към Европа - на този етап успешно. ЕС е разделен в позицията си за новия газопровод, като страни от Централна и Източна Европа са против, отбелязвайки, че с негова помощ Русия ще засили позициите си на европейския газов пазар.

Главният лобист на проекта обаче е Германия, която даде всички разрешителни и дори вече започна да строи приемателния терминал за проекта.

"Северен поток" 2 ще струва около 9,5 млрд. евро, като финансови партньори на "Газпром" в проекта са пет европейски компании -  Uniper, Wintershall, OMV, Engie и Shell.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още