IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската Дума одобри назначаването Медведев за премиер

В подкрепа на Медведев гласуваха 374 депутати в Държавната дума, 56 бяха против, без нито един въздържал се

20:41 | 08.05.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Дмитрий Медведев (вляво) и Владимир Путин (вдясно) по време на днешното заседание на Държавната Дума. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Дмитрий Медведев (вляво) и Владимир Путин (вдясно) по време на днешното заседание на Държавната Дума. Снимка: Ройтерс

Долната камара на руския парламент утвърди с голямо мнозинство Дмитрий Медведев за следващ министър-председател, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

В подкрепа на Медведев гласуваха 374 депутати в Държавната дума, 56 бяха против, без нито един въздържал се.

Комунистическата партия и левите националисти от „Справедлива Русия“ предварително обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на Медведев.

Управляващата политическа партия „Единна Русия“ има 339 места в 430-местната долна камара.

Президентът на Русия Владимир Путин, който в понеделник положи клетва и започна четвъртия си мандат, веднага предложи Медведев за следващ премиер и поиска от депутатите да подкрепят кандидатурата му. Юристът Медведев е начело на руското правителство от 2012 г.

Медведев заяви днес на пленарно заседание на Думата, че Русия ще трябва да похарчи допълнително поне 8 трлн. рубли (125 млрд. долара) за 6 години, за да постигне икономическите цели в майския указ, подписан от президента тази седмица, и че засега няма планове за промени в общото подоходно облагане. 

Общият обем на средствата за реализиране на майския указ ще бъде увеличен с една трета и ще достигне около 25 трлн. рубли.

Премиерът Медведев добави, че правителството скоро ще подготви предложения за промени в закона за пенсионната възраст и че „тази година е особено важно да се синхронизира бюджетното планиране с подготовката на основните направления на дейността на правителството, както и с работата в рамките на държавните програми“, посочва още БТА.

Медведев, който не се радва на голяма популярност отчасти и заради редките си публични прояви, по-рано беше обвинен в корупция от главния опонент на Кремъл Алексей Навални.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 3
LaCosta
преди 5 години
Е стига вече с тоя "главен опонент на Кремъл Алексей Навални"! Излагате се. Не е нужно дословно да преписвате от западните медии.Въпросният "главен опонент" събира максимум 1 000 души на митинг в огромен град като Москва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още