IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт от Световната банка: Блокчейн технологията ще промени живота ни

Според Ханс Тимер едва ли някоя от криптовалутите ще оцелее

20:25 | 09.05.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

От блокчейн технологията ще произлезе нещо, което ще промени начина, по който взаимодействаме помежду си в стопанския живот. Такова мнение изрази Ханс Тимер, главен икономист на Световната банка за Европа и Централна Азия, в ефира на предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

„Не мисля, че някоя от криптовалутите ще оцелее и ще промени всичко. Това, което виждам като най-обещаващо развитие, е не толкова съществуването на криптовалутите, а на платформа с отворен код, чрез която всички ще могат да взаимодействат помежду си без да зависят от компании. Когато имате нужда от транспортна услуга, няма да има нужда да влизате в сайта на определена компания за това, а ще има платформа, където много компании могат да се съревновават. Мисля си за ситуация в бъдещето, когато отделните хора, а не компаниите за големи масиви от данни ще притежават информацията за отделните граждани“, обясни Хан Тимер.

Според него това ще бъде революционният елемент.

„Възможно е криптовалутите да оцелеят и да изиграят известна роля, но е възможно и да бъдат създадени токени, които да са свързани със законно платежно средство, защото хората искат повече стабилност в цената на тези дигитални валути. Съгласен съм, че за момента не е ясно коя технология ще бъде най-успешна, но и не мога да кажа дали ще оцелее само една криптовалута", коментира още той.

„Ще стане все по-естествено да комуникираме и търгуваме с хора от други страни, както и да развиваме стойностни вериги. Тези технологии имат много по-малко ограничения в сравнение с икономиките от миналото“, смята още госта.

Повече по темата гледайте във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 4
thehappyroger
преди 5 години
Аз пък не вярвам, че някоя от кретено-масонските валути със смешните кретено-масонски символи по тях ще оцелее, не вярвам, че масоните и егоистичните им идеи за контрол над света ще оцелеят, въобще не вярвам, че целият кретено-масонски капитализъм с банките ще оцелее на фона на това, което предстои да се случва на тази планета. Тепърва хората ще намразят банките и системата още повече. Особено когато балона пак изгърми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още