IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon иска Alexa да се грижи за здравето на потребителите

Компанията е създала екип „Здраве и здравна грижа“

15:45 | 11.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската технологична компания Amazon е създала екип в рамките на подразделението си за Alexa, който се нарича „Здраве и здравна грижа“. Той е насочен към нуждите на болните от диабет, нуждаещи се от силна подкрепа в силно регламентираната област за здравни грижи, предава CNBC, като се позовава на вътрешнофирмен документ.

Според медията екипът на Amazon включва около дузина човека, водени от Рейчъл Ян, която прекара последните пет години в компанията, включително в рекламния и видео отделите. Сред другите ключови фигури са Миси Краснър, който се присъединява към Amazon в последната година, след като е ръководил водещите инициативи в Box и Google, както и Лари Окейн, който е 10-годишен ветеран в Amazon.

Възможностите за дигитални здравни грижи предполагат работа с регулаторни органи и изисквания за запазване на личните данни на HIPPA, твърдят хора запознати с материята, цитирани от CNBC.

Разполагайки с необходимите съгласие и регулаторен лиценз, устройствата, управлявани от Alexa, ще могат да споделят и обновяват поверителни здравни данни с медицинските професионалисти и пациенти. Това също ще позволи интеграцията на приложения от трети страни, допълва CNBC. Таргетираните клиенти може да включват и младите майки и техните следродилни нужди и грижите за техните бебета, след като те например вече поръчват пелени чрез Amazon.

Продължението на материала вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още