IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Самоувереният и самодоволен тип дипломация властва

Семейната посланичка без титла Иванка Тръмп е арогантната антитеза на протестите на стотици хиляди палестинци в ивицата Газа

12:12 | 14.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Финансовият министър на САЩ Стивън Манучин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Финансовият министър на САЩ Стивън Манучин. Снимка: Ройтерс

Самоувереният и самодоволен тип дипломация е на дневен ред днес.

Както обикновено, отговорен за всичко това е неизбежният Доналд Тръмп, който изпраща дъщеря си Иванка на откриването на новото посолство на САЩ в Йерусалим (досега то беше в Тел Авив). 

Причината: 70 години независимост на Израел. Семейната посланичка без титла е арогантната антитеза на протестите на стотици хиляди палестинци в ивицата Газа - за които Източен Йерусалим е тяхна столица.

Възможно е насилие. Дори и най-добрият PR не може да промени и замете това буре с барут. 

Колебаещите се и търсещите на световната сцена днес са външните министри на Германия, Франция, Великобритания и на ЕС като цяло. Утре в Брюксел те ще се срещнат с иранския външен министър Мохамед Джавад Сариф, за да дискутират продължаването на ядреното споразумение след изтеглянето на САЩ от него.

Дискусията обединява загрижеността за новите санкции и бъдещето на иранската икономика. Но има и още нещо - европейците се страхуват да не бъдат представени като американски васали.

Уилям Шекспир бе казал преди повече от 400 години, че „страхът от най-лошото, често изцелява по-лошото".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:38 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още