IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готова ли е Русия за Световното по футбол?

От FIFA са доволни от свършената работа, но някои градове бяха на косъм от провала

22:00 | 14.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

От 14 юни до 15 юли Русия ще бъде домакин на Световното първенство по футбол, но дали страната е готова за това? Нижни Новгород, където ще се проведат шест срещи, сред които четвърт финал и мачът от груповата фаза между Англия и Панама, например беше на косъм от провала да не успее да довършил 45-хилядния си стадион навреме, пише Ройтерс.

В опит да активират работата градските власти помолиха за още работници от други градове с обещания за безплатна храна и настаняване. Местният министър на спорта Сергей Панов обясни, че има нужда от допълнителна работна сила, за да бъде финализирана работата. И молбите му са имали успех, защото на стадиона вече се изигра и първият официален мач.

Усилията на местните власти обаче донякъде напомнят бригадите от социалистическото минало, когато студентите помагаха за прибирането на реколтата, пише още агенцията.

Москва се надява да има успешно домакинство на първенството, за да изчисти имиджа си в момент, в който е в обтегнати отношения със Запада. Световното първенство ще се проведе в 11 руски града, сред които столицата Москва, Санкт Петербург, Казан, Сочи и Калининград.

Преди седмица руският президент Владимир Путин заяви, че подготовката за домакинството е "почти приключила".

89%, или 2,3 млн. от билетите за мачовете от първенството са вече продадени, пишат още руските медии. 54% от тях са купени от чужденци, сочи още статистиката.

От FIFA също са доволни от свършената работа от Русия за организирането на първенството, става ясно от сайта на организацията. Президентът Джани Инфантино коментира след визита в Сочи, че обратната връзка от всички експерти е отлична.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още