IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Училищата вече могат да кандидатстват за съфинансиране за купуване на шкафчета

Предвидените средства по националната програма са 2,9 млн. лв.

13:24 | 15.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Държавните и общинските училища, в които се обучават ученици от първи до седми клас, вече могат да кандидатстват за съфинансиране от Министерството на образованието и науката /МОН/ за купуване на ученически шкафчета, съобщават от министерството.

Предвидените средства са 2,9 млн. лв. по модула "Осигуряване на ученически шкафчета" към националната програма "Осигуряване на съвременна образователна среда.

Купуването на шкафчета е една от мерките, които МОН предприе за олекотяване на ученическите раници. Целта е учениците да съхраняват в шкафчетата учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими им за образователния процес, както екипи за физическо възпитание и лични вещи. 

Очаква се със средствата от националната програма да се купят шкафчета за около 200 000 ученици.

Формулярът за кандидатстване се подава на хартиен носител в МОН или по електронен път.

Училищните ръководства трябва да посочат броя на шкафчетата, които искат да купят, цената за един брой и желаната сума за съфинансиране от МОН.

Срокът за кандидатстване е до 5 юни 2018 г., включително. Класирането ще се извърши от експерти на дирекцията "Учебници и училищна документация" в седемдневен срок от изтичане на срока за кандидатстване. То ще е въз основа на най-ниската сума, поискана от училището, за съфинансиране на брой шкафчета. Списъкът с класираните училища ще бъде публикуван в сайта на Министерството на образованието и науката.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още