IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия не върви наникъде

Цялата руска политика е построена върху надеждата, че Западът ще се разпадне, твърди Владислав Иноземцев

08:35 | 16.05.18 г. 55
Русия не върви наникъде

Русия не върви наникъде, тя стои на едно място. Главната цел на Путин е стабилността, а струва ми се, че тази стабилност придобива формата на застой. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Владислав Иноземцев, старши анализатор в Полски институт за напредничави изследвания, Варшава.

Според него цялата енергия на руското ръководство се използва за това страната да не се развива и променя. 

"Ситуацията, която в момента съществува, устройва изцяло управляващия елит на Русия. Той контролира напълно финансовите потоци в страната, бюджетът е напълнен, а хората се намират в абсолютно вцепенение от съществуването на някаква външна заплаха и в това отношение през следващите няколко години ситуацията ще бъде доста стабилна“, посочи Иноземцев. 

По думите му хората не очакват никакви сериозни подобрения в икономиката на Русия. "Те са убедени, че страната им се намира в някаква сериозна опасност и Путин напълно адекватно се бори с тези заплахи. Затова в условия, в които никой не очаква движение към по-добро, е лесно да се управлява", обясни още Иноземцев. 

"Цялата руска политика е построена върху надеждата, че Западът ще се разпадне и това не е шега. Затова в Москва видяхме безумно щастие при победата на президента Тръмп. Защото им се стори, че именно това е моментът", добави експертът.

Вижте още във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

53
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 5 години
всъщност си *** на зеле :) само заради климата напускат, иначе щеше да берат ягоди у швеция :) дето не растът
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
52
rate up comment 4 rate down comment 0
khao
преди 5 години
е как къде, оня ден Абрамович не може да гледа финала за купата, щото не можа да си извади виза :):) ... ето той напусна (още) ЕС зада иде обратно в Раша :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
51
rate up comment 6 rate down comment 4
panther
преди 5 години
Всъщност българите емигранти в Северна Европа (изключая Германия) и ОСОБЕНО в Скандинавия са сравнително малко. Най-много са в Германия, УК, Испания, Италия и Гърция, така че климата определено си има значение.Но защо гледаме само българската имиграция? По статистиките от 2013, (преди абсолютното осиране на европейските политици с с талибаните от близкия изток и африка) Русия има най-голям брой имигранти на своя територия от всички европейски държави.https://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_EuropeТа какво точно за мизерията, липсата на закони, "демокрация" и етц празни приказки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
50
rate up comment 9 rate down comment 3
GiRo
преди 5 години
Наистина ли вярваш в това, което пишеш ;) Емиграцията към Турция не беше икономическа. Климатът бил труден :))) В Северна Европа или Скандинавия сигурно не е. Езика бил труден :))) Що за глупости, много по-близък е до нас от немски или френски например. По-големите са го учили задължително в училище. Eзик се учи, с климат се свиква. Не се свиква обаче с мизерията, липсата на закони, корупцията, липсата на демокрация, лошото здравеопазване и образование. Именно затова обикновено Терминал 2 води на Запад, а не към Ръша.Между другото въпросът:"Колко от нас емигрираха на запад и колко към любимата ти Русия ;)"беше реторичен :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
49
rate up comment 8 rate down comment 2
panther
преди 5 години
Това е 1 поредния пример доколко двойни са стандартите на "демократична" прибалтика - няма такъв дебилизъм - да откажеш паспорти на хора родени преди десетки години на твоя територия.И освен дебилизъм и двойни стандарти това е и откровена глупост. Челната петица от която хората мигрират към Русия, са Узбекистан, Казахстан, Азербайджан, Украйна и Беларус. Прибалтика е някъде назад.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
48
rate up comment 8 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 5 години
Къде ги видя тия напускащи ЕС руснаци, ве момче?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
47
rate up comment 6 rate down comment 7
Sokratus
преди 5 години
Крокодилче мило, май не си спомняш бунтовете на руснаците, че не получиха паспорти на Естония, Латвия и Литва. За това емигрираха в Русия!!! И това се случи преди балтийските държави влезнаха в ЕС! Използвай google по-добре, че хич не ти се отдават разсъжденията!;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 8 rate down comment 5
panther
преди 5 години
@GiRo, емиграцията в Русия не е толкова лесна, езика е труден а и климата на голяма част от страната е тежък за българите.Българските емигранти в Турция са почти толкова колкото в цяла Западна Европа и със сигурност повече оотколкото всяка отделна западна държава - та според твоята логика, изглежда Турция е "по-хубава" държава отколкото всички западни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 9 rate down comment 8
LaCosta
преди 5 години
Така де - едните напускат родината си и отиват в ЕС, а някои от руснаците - напускат ЕС и се връщат в държавата си и тя се възстановява. Въпрос на народопсихология. И после защо България е на това положение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 8 rate down comment 10
GiRo
преди 5 години
Колко от нас емигрираха на запад и колко към любимата ти Русия ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още