IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия не върви наникъде

Цялата руска политика е построена върху надеждата, че Западът ще се разпадне, твърди Владислав Иноземцев

08:35 | 16.05.18 г. 55
Русия не върви наникъде

Русия не върви наникъде, тя стои на едно място. Главната цел на Путин е стабилността, а струва ми се, че тази стабилност придобива формата на застой. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Владислав Иноземцев, старши анализатор в Полски институт за напредничави изследвания, Варшава.

Според него цялата енергия на руското ръководство се използва за това страната да не се развива и променя. 

"Ситуацията, която в момента съществува, устройва изцяло управляващия елит на Русия. Той контролира напълно финансовите потоци в страната, бюджетът е напълнен, а хората се намират в абсолютно вцепенение от съществуването на някаква външна заплаха и в това отношение през следващите няколко години ситуацията ще бъде доста стабилна“, посочи Иноземцев. 

По думите му хората не очакват никакви сериозни подобрения в икономиката на Русия. "Те са убедени, че страната им се намира в някаква сериозна опасност и Путин напълно адекватно се бори с тези заплахи. Затова в условия, в които никой не очаква движение към по-добро, е лесно да се управлява", обясни още Иноземцев. 

"Цялата руска политика е построена върху надеждата, че Западът ще се разпадне и това не е шега. Затова в Москва видяхме безумно щастие при победата на президента Тръмп. Защото им се стори, че именно това е моментът", добави експертът.

Вижте още във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 38 rate down comment 31
ABBA
преди 5 години
Русия не върви наникъде - може да го каже или русофоб, или ***!Върви, даже от днес тръгна автомобилния трафик на НАЙ-ГОЛЕМИЯ мост в Европа (Кримския).Арматурата разтеглена в линия дава разстоянието от Крим чак до Австралия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 31 rate down comment 30
redcretin
преди 5 години
Тезата е напълно валидна, за капак и в България! С малката разлика ЕС, ако не беше членството - щеше да е по-зле и от Рашастан.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 51 rate down comment 29
vzhekoff
преди 5 години
Го'уем смех.Само като прочетох това: " старши анализатор в Полски институт за напредничави изследвания"и щях да се попикая. Eбeм ти анализатора и анализа...Що си правите труда да ги пишете тези глупости ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още