IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг няма да се яви да свидетелства пред британските власти

Представители на социалната мрежа са заявили, че той няма подобни намерения

13:14 | 16.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Марк Зукърбърг вероятно няма да се яви пред британския парламент, твърдят представители на властите в Обединеното кралство, цитирани от CNBC.

Членове на парламенти преди време заявиха, че искат главният изпълнителен директор да свидетелства пред тях по случая с изтичането на данни към Cambridge Analytica следващия път, в който посети страната.

Но сега представители на Facebook са отговорили, че Зукърбърг няма намерение да се яви.

"Разочароващо е, че компания с ресурсите на Facebook избира да не предостави достатъчно ниво на детайлност и прозрачност по различни въпроси“, коментира Деймиън Колинс, представител на парламента.

Зукърбърг прекара десет часа на разпит пред Конгреса на САЩ миналия месец, но отказа редицата покани да отговори на въпроси пред властите във Великобритания.

Главният изпълнителен директор и социалната мрежа са изправени пред проверка от регулаторите след информация, че британската компания Cambridge Analytica неправомерно е имала достъп до личната информация на около 87 млн. потребители на Facebook.

“Ако Марк Зукърбърг наистина признава „сериозността“ на тези проблеми, както твърдят, че правят, можем да очакваме той да се появи пред Комитета и да отговори на въпросите относно притесненията не само на Парламента, но и на десетките милиони потребители на Facebook в тази страна“, коментира Колинс.

Още новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още