IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Macy's отчете силно тримесечие и повиши прогнозата си за годината

Сравнимите продажби през първото тримесечие нараснаха с 4,2%, като надминаха прогнозите на Wall Street

22:24 | 16.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Macy's повиши прогнозата си за печалбата за цялата година и отчете по-добри от очакваното тримесечни сравними продажби, подкрепени от високите разходи за туризъм, новата програма за лоялност и по-големия асортимент от продукти, предлагани в магазините, съобщи Ройтерс.

Веригата универсални магазини на САЩ отчете по-високи от очакваното сравними продажби, тласкайки нагоре цената на акциите с 10% до близо 33 долара по обяд.

„Намаляването на данъците и бонусите бяха неочаквани за потребителите, които реагираха, като увеличиха разходите“, коментира Нийл Сондърс, управляващ директор на GlobalData Retail, според когото тази тенденция е валидна за повечето търговци на дребно.

Подобно на конкурентите си резултатите на веригата универсални магазини, базирана в Синсинати, Охайо, бяха колебливи през последните няколко години, докато се опитваше да се приспособи към силно конкурентния пазар на дребно, където купувачите купуват все повече стоки онлайн.

Macy's е затворила повече от 100 магазина от 2015 г. насам и е съкратила хиляди работни места заради понижен интерес от страна на клиентите.

Компанията също така заяви, че се отказва от съвместното предприятие с Fung Retailing в Китай, но ще остане активна на платформата за електронна търговия на Alibaba - TMall, както и в социалните мрежи.

Macy's промени и своята програма за лоялност, като предложи безплатна доставка и отстъпки за клиентите с най-големи разходи.

Всичко това изглежда се отплаща, като привлича повече купувачи онлайн и в магазините и увеличава продажбите като цяло.

Сравнимите продажби през първото тримесечие са нараснали с 4,2%, задминавайки прогнозите на Wall Street за ръст от 1,4% благодарение на силни продажби в Bloomingdale’s, Bluemercury и собствените магазини Macy‘s. Това е второто поредно тримесечие на ръст на сравнимите продажби.

Компанията очаква коригирана печалба от 3,75 до 3,95 долара на акция за годината в сравнение с предварителна прогноза за 3,55 до 3,75 долара.

Веригата също така прогнозира, че целогодишните сравними продажби в притежаваните от нея лицензирани магазини ще се покачат с между 1% и 2%. Анализаторите очакваха среден ръст от 0,3%, посочва Thomson Reuters.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още