IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Олег Дерипаска подаде оставка от съвета на директорите на Русал

На заседание на съвета на директорите на En+Group бе одобрен план за излизане на компанията от списъка със санкции и на нейни структури, в които влизат Русал и Евросибенерго

20:00 | 18.05.18 г. 4
<p>
	Олег Дерипаска.&nbsp;<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Олег Дерипаска. Снимка: Архив Ройтерс

Съветът на директорите на En+Group официално прие оставката на най-големия акционер в компанията Олег Дерипаска от съвета на директорите, съобщи основният собственик на компанията, цитиран от ТАСС. Решението влиза в сила незабавно.

Съветът потвърди също и ангажимента на Дерипаска да не се кандидатира в съвета на директорите на предстоящото събрание на акционерите, пише БТА.

Дерипаска се съгласи с предложението на председателя на съвета на директорите на En+Group Лорд Баркър да подаде оставка, след като неговата компания Русал бе включена в списъка с американските санкции.

Баркър одобри назначаването на нови независими представители в съвета на директорите. За заместник на Дерипаска в съвета на директорите на Русал, Баркър предложи независимия директор на En+Group Филип Мейлфейт.

На заседание на съвета на директорите на En+Group бе одобрен план за излизане на компанията от списъка със санкции и на нейни структури, в които влизат Русал и Евросибенерго.

През април министерство на финансите на САЩ заяви, че ще свали санкциите срещу Русал, ако Дерипаска се откаже от контрола над компанията, която заедно с другата собственост на бизнесмена попадна под американските санкции в началото на миналия месец. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
0pk
преди 5 години
От процъфтяване, сумати такива гушнаха букета а активите на други преминаха в държавни ръце. Още помня как виха, когато преди години им изкупи активите в газпрома и още какво беше там... :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
Стоян Петров
преди 5 години
Владимир Шаломов е обикновен наемник на ционизма. Затова и покрай него процъфтяват Ротенберги, Вакселберги, Абрамовичи, Михаелсони......michaelis12 може да продължи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
0pk
преди 5 години
Мани, половината в белия дом са агенти на Путин и бачкат за благото на мадаРаша :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
michaelis12
преди 5 години
кат гледам Джуджаро си ги е наел американюгите да бачкат за него ...... :))) уж санкции и оп аааайде един олигархат по-малко, само не знам как ше шитне Медведев и Кудрин ше му е трудно да ге .... ама нема начин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още