IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hyatt отваря първия си хотел в Атина

Това ще бъде вторият хотел на веригата в Гърция след Hyatt Regency в Солун

11:02 | 25.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Hyatt Hotels Corp ще открие първия си хотел Grand Hyatt в Гърция и третия си в Европа на фона на растежа на туризма в южната ни съседка, съобщи компанията, цитирана от Ройтерс.

Очаква се петзвездният луксозен хотел с 310 стаи да отвори врати през третото тримесечие и ще се намира в сградата на бившия Ledra Marriott Hotel, съобщи Hyatt. Преди време Ledra, която разполага с удивителни гледки към Акропола, приютяваше холивудски звезди и политици, но беше принудена да затвори врати през 2016 г. заради икономическата криза след близо 30-годишно присъствие в гръцката столица.

Проектът е „значителен крайъгълен камък в Югоизточна Европа и значим пазар за растеж за Hyatt”, казва Такуя Аояма, вицепрезидент на хотелската верига за Източна Европа, Русия и страните от Общността на независимите държави (ОНД).
Туризмът, наред с корабостроенето, е основната индустрия в Гърция, като стимулира колебливото възстановяване на икономиката, след като годините на спад тласнаха безработицата към рекордни върхове.

Страната с население от около 11 млн. души, привлече над 27 млн. туристи през 2017 г., което е ръст спрямо 24,8 млн. през 2016 г. През март чуждестранните посетители са се увеличили с 30,3% на годишна основа, сочат последните данни на Гръцката конфедерация по туризъм (SETE).

Освен това той е осигурил една четвърт от работните места през 2017 г., сочат данни на Световния съвет по туризъм и пътувания (WTTC), който прогнозира, че броят им ще нарасне с 5,6% тази година.

Въпреки че островите остават основни дестинации, посетителите, които избягваха Атина в разгара на кризата, когато улиците бяха залети от протестиращи, се завръщат в гръцката столица.

Хотелът на Hyatt в Атина ще бъде вторият за хотелската верига в Гърция наред с Hyatt Regency в Солун, който отвори врати във втория по големина град в Гърция през 1999 г.

Компанията съобщи, че е подписала споразумение за франчайз с компанията за инвестиции в недвижими имоти Henderson Park и глобалната имотна компания Hines за последния си проект.

„Нашата инвестиция в Grand Hyatt в Атина беше стимулирана от потенциала му като луксозен актив с историческо наследство“, казва Ник Вебер, партньор-основател на Henderson Park. Hyatt има хотели Grand Hyatt в Истанбул и Берлин.

Припомняме, че догодина хотелската верига Hyatt ще стъпи и на българския пазар. Първият хотел на веригата ще бъде в София и ще се казва Hyatt Regency Sofia. Той ще се намира на мястото на бившия хотел „Сердика” на площад Васил Левски и се очаква да отвори врати през май 2019 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още