IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сделка на деня: Разпродават възпоменателни монети за срещата на Тръмп и Ким

Цената им беше намалена, след като американският президент отмени планираната среща със севернокорейския лидер

21:49 | 25.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Срещата на върха на Доналд Тръмп със севернокорейския лидер Ким Чен Ун остана в историята, но не и възможността за закупуване на посветени на нея възпоменателни монети. Всъщност те са станали дори по-евтини, съобщава британският вестник Guardian.

Магазинът за подаръци на Белия дом намали в четвъртък цената на възпоменателната монета, след като Тръмп отмени планираната среща със севернокорейския лидер. Онлайн магазинът, който продаваше монетата, се срина, като изпращаше съобщение за грешка заради претоварване на сървъра.

В съобщение на магазина за подаръци на Белия дом монетата, която се предлага в черна кадифена кутия, е определена като „сделка на деня“. Цената й беше намалена на 19,95 долара спрямо редовната цена от 24,95 долара.

В описанието на продукта се казва, че възпоменателната монета за срещата на върха „ще бъде изсечена независимо дали тя ще се състои“. Хората, които са си купили монетата, могат да поискат възстановяване на парите, ако срещата не се състои. Но магазинът добавя, че „повечето поддръжници са заявили, че искат тази ценна частица от политическата история независимо от изхода“.

Службата по комуникации на Белия дом поръча изсичането на възпоменателната монета по повод срещата на върха по-рано тази седмица. Тя показва Тръмп и Ким в профил на фона на американското и севернокорейското знаме.

Магазинът за подаръци на Белия дом съобщи, че монетата от 19,95 долара „не е идентична“ с тази монета. На по-евтината е изобразен и президентът на Южна Корея Мун Дже Ин. Магазинът предлага безплатна доставка при поръчки над 150 долара, така че запалените нумизмати трябва да купят осем монети, за да се възползват от офертата.

В четвъртък Тръмп отмени срещата на върха, като заяви, че много искал да се срещне с Ким, но заради огромния гняв и открита враждебност в последните му изявления не смятал за уместно срещата да се състои.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още