IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

А. Димитров: Революцията във финансовите услуги минава през мобилните оператори

Кредитните карти отиват от портфейла в телефона

14:33 | 27.05.18 г.
А. Димитров: Революцията във финансовите услуги минава през мобилните оператори

Революцията във финансовите услуги минава през мобилните оператори. Това обяви Александър Димитров, главен изпълнителен директор на А1 България, в интервю за Бойчо Попов за предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria. Компанията ще предложи първия за България дигитален портфейл с кредитна карта. 

"От една страна, ще прехвърлим кредитните карти от портфейла в телефона, от друга, ще навлезем на пазара на peer to peer разплащанията така, че нашите клиенти да могат да изпращат пари един на друг. Те ще могат да се възползват от нашата оферта за краткосрочен кредит по един или друг повод на преференциални условия", уточни Димитров.

Той коментира и ребрандирането на Mtel в A1, като посочи, че това е част от стратегията на A1 Group всички седем държави, в които има присъствие.

По думите му пускането на собствена линия смартфони е част от стратегията на компанията за диверсификация на пазара.

5G технологията ще стартира през 2020 г., но тогава все още няма да е масова, коментира Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на А1 Group.

По думите му компанията става все повече IT ориентирана. От осигуряване на свързаност тя все повече се насочва към осигуряване на дигитални услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още