Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Минчо Бенов: Голяма част от жилищата в България са пренаселени

Това води до дисбаланси в редица региони на страната и „гетовизирането“ на цели квартали, каза директорът на  Habitat for Humanity Bulgaria 

   1| 2    
0
 
1
 
12
khao до: Веск
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
монго от мерките дето си изброил ги има и сега, обаче никой не инвестира ... що така ? :):)
не е до мерки при нас, при положение че Държавата (институциите) са най големия нарушител на закона
3
 
0
 
11
khao до: panther
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
и понеже немците имат не много умна идея, и ние като жабата след тях ...
0
 
3
 
10
Веск до: bghighlander
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Примера май го дават на терминалите на летището само.
2
 
4
 
9
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Българския реотан загрявал бавно. Даже гледам в последно време албанския реотан даже е доста по-бърз. Пренаселени са София и Варна, за Пловдив може да се приеме същото. Донякъде Ст. Загора и Бургас. Същевременно Варна и Пловдив ги дават с поне 25 процента незаети жилища в нови сгради. София е с почти толкова. Осраха страната, затапиха големите градове, няма паркоместа, а велоалеите са подигравка с еврофондовете и нормално мислещия гражданин. Естествено, че в по-малките областни центрове е кухо и празно. МАселение намаляло с 20-30 процента за 28 години, а се строи и ново строителство. Малките градове може и да се спасят някакси, но за селата не ми говорете. Колкото и да обичаме страната си 5 000 села са бепосилно много. Относно достъпността - има я, спрямо средната раб. заплата обаче, а тя се формира от един с много голяма заплата и 4-5 калпака на ръба на мизерията. Това обяснява защо имаме теоретична само достъпност и народа мизерства. На първо време трябва да се спре обезлюдяването на областните центрове и около тях да се спасяват после каквото може в областта. За малките градчета трябва директно да се мисли за облекчения за инвеститори в производство. Земя без заплащане за построен завод примерно - докато работи завода и всякакви такива. Транспорта например за селата е много болна тема, здравето, образованието. Сегашната власт няма никакъв капацитет в тази област, а битовата престъпност просто унищожи селото и някой трябва да го признае.
1
 
4
 
8
Императорът до: pioner
преди 11 месеца
Всъщност това би трябвало да е бъдещето за много професии - които не изискват да бъдеш физически на дадено работно място... ама преди това НЯКОЙ трябва да се погрижи за селото - то да стане годно за живеене - с училище, детска градина, лекар и най-вече ЗАЩИТЕНА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ.

Иначе не забелязвате ли как се говори за "необитаем жилищен фонд" и "гетоизиране" - не усещате ли как си правят устата да вземат жилищата на Българите и да настанят в тях "клетите ромoве"?

0
 
8
 
7
bghighlander до: pioner
преди 11 месеца
Ами отиди ти и дай пример бе, "младеж"! Търсят се квалифицирани овчари и кравари, лесно ще си намериш работа!
7
 
3
 
6
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Онова което не разбирам е защо младите на отидат на село. Там работа колкото искаш, а и гладен няма да останеш.
2
 
6
 
5
Hahoto до: redcretin
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Ами неясно е - в началото започва с размислите и страстите на Минчо, след това зам.министърката Малина с някакви фрагментарни мисли и накрая някакви общи приказки на Силвия Георгиева. А иначе ако те перифразираме "възможностите на младите, са неадекватни спрямо цените на жилищата" . За това е по-добре да се инвестира в повишаване на възможностите на младите, а не да търсим непазарните инициативи на Минчо!
0
 
14
 
4
redcretin до: Hahoto
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Кое е неясното? Цените са неадекватни на възможностите на младите, гетото измества града - това е в БГ тренда :)
2
 
11
 
3
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
В сходната тема за Германия канцлерът Меркел е обявил планове за 1 500 000 жилища за следващите 4 години. Планирани са милиарди от федералния бюджет, планирано е намаляне на цената на държавната земя за социални жилища.
Нащите умници обещават 500 жилища... ако Европа даде пари, и ако някой не ги открадне.