IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И трите нови модела iPhone ще бъдат с OLED екрани

Новините изпратиха цената на акциите на Japan Display с 10% надолу

09:23 | 29.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple реши да използва OLED екрани във всичките три нови модела iPhone, планирани за следващата година, посочва южнокорейското издание Electronic Times. Твърдението изпрати цената на акциите на Japan Display с 10% надолу, предава Ройтерс.

Japan Display, един от основните поддоставчици на течнокристални дисплеи за iPhone, изостава спрямо своите южнокорейски конкуренти в производството на OLED. За сравнение, книжата на LG Display повишиха стойността си.

Наскоро Apple започна планирането на новите модели iPhone и реши и трите модела да имат OLED дисплеи, посочва статията, която се позовава на няколко пожелали анонимност източници от индустрията.

Представител на южнокорейския офис на Apple не е открит за коментар. Говорителят на Japan Display е отказал да коментира. 

В края на сутрешната сесия във вторник книжата бяха понижили стойността си с 10 на сто, с което пазарната стойност на Japan Display достигна 105 млрд. йени (965 млн. долара). В момент от търговията спадът беше с цели 21 на сто.

Japan Display планира да започне масово производство на OLED панели за смартфони през 2019 г. и търси нови инвеститори, които да финансират пускането на производствената линия.

Цената на акциите на LG Display нарасна с 5 на сто.

„Ако Apple използва OLED за всички модели от следващата година, това ще повиши надеждите на LG Display, че може да вземе част от пая, тъй като Apple може да поиска да диверсифицира доставчиците си на OLED екрани“, коментира Лий Вон-сик, анализатор в Shinyoung Securities в Сеул.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още