IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов и Медведев обсъдиха задълбочаване на икономическите отношения

По-късно днес българският министър-председател ще разговаря с руския президент Владимир Путин в Кремъл

15:57 | 30.05.18 г. 1
<p>
	Премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Москва, се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев. <em>Снимка: МС</em></p>

Премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Москва, се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев. Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев обсъдиха на среща в Москва задълбочаването на търговско-икономическото сътрудничество, както и в сферата на енергетиката, туризма и транспорта, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Дмитрий Медведев подчерта, че през последните години партньорството между двете страни се активизира. "Сега можем да обсъдим отделни параметри от нашето търговско-икономическо сътрудничество", каза руският премиер. 

Българският премиер посочи, че приоритетните теми в отношенията между България и Русия остават борбата с тероризма и сигурността, икономиката, туризмът и енергетиката. "Светът действително е едно много тежко място с неспирните конфликти. Ние и Европа сме много потърпевши от мигрантската вълна", допълни Бойко Борисов.

На срещата присъстваха заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Боил Банов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова, които са в официалната делегация, водена от премиера Бойко Борисов в Москва.

По-късно днес българският министър-председател ще разговаря и с руския президент Владимир Путин в Кремъл.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
redcretin
преди 5 години
Ич да се не връща цялата министерска пасмина, там са като у дома си!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още