IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple поема в изненадваща посока на конференцията на разработчиците си

Компанията ще отговори на исканията на инвеститорите

16:46 | 01.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

През последните месеци Apple е критикувана за пристрастяващата природа на своите устройства. През следващата седмица компанията планира да представи софтуер, който да помага на хората да преодоляват вредните си навици, свързани с iPhone, пише Bloomberg.

В понеделник Apple ще проведе годишната Worldwide Developers Conference в Сан Хосе, където ще изложи своята софтуерна стратегия за следващата година и ще подскаже повече за своите бъдещи хардуерни амбиции. Обикновено, когато компанията ъпгрейдне своята операционна система, с която работят iPhone и iPad, Mac, Apple Watch и Apple TV, тя прави промени, които карат хората да са още по-близо до устройствата си и да ги държи ангажирани с най-новите приложения и игри.

Тази година Apple ще подчертае обратното – по-слабото използване на устройства.

Инженерите на Apple работят по инициатива, наречена Digital Health, включваща серия от инструменти, които да помогнат на потребителите да следят колко време отделят на устройствата си и на определени приложения. Тези детайли ще бъдат свързани с меню вътре в опцията за настройки в iOS 12, както вероятно ще се казва новата версия на мобилната операционна система на Apple, твърдят източници, запознати с плановете.

"Трябва да имаме инструменти и данни, които да ни позволяват да разберем как ползваме дигитални медии“, коментира Тони Фадел, бивш старши директор на Apple, който е работил по оригиналните iPhone и iPod.

По-рано тази година инвеститори в Apple – Jana Partners и California State Teacher’s Retirement System, отправиха критики към пристрастяващата природа на устройствата на Apple. Базираният в Купертино, Калифорния, технологичен гигант отговори като каза, че ще добави по-силен родителски контрол, за да следи използването на своите продукти.

Нарастващите опасения за пристрастяването към смартфоните е по-малка заплаха за Apple отколкото други големи технологични компании. Apple генерира по-голямата част от приходите си от продажбата на хардуер, а ъпгрейдът на Digital Health вероятно ще даде на потребителите друга причина да продължат да купуват новите устройства на компанията.

На собствената си конференция за разработчици през май Google представи подобен инструмент. Той позволява на потребителите да следят колко дълго използват приложения и им напомня да си вземат почивка.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още