IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P свали рейтинга на Deutsche Bank до ВВВ+

Според рейтинговата агенция новото ръководство ще срещне трудности с изпълнението на стратегията за преструктуриране

10:09 | 01.06.18 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Рейтинговата агенция Standard & Poor’s понижи в петък кредитния рейтинг на Deutsche Bank от А- до ВВВ+ заради опасения около способността на затруднената банка да преструктурира дейността си, съобщава Ройтерс.

През април S&P постави Deutsche Bank под „наблюдение“ с възможност за понижение на рейтинга, заявявайки, че внезапната промяна в позицията на главния изпълнителен директор може да удължи преструктурирането на кредитора.

Рейтинговата агенция постави под въпрос способността на новия главен изпълнителен директор Кристиан Зивинг да изпълни плана за намаляване на глобалното инвестиционно банкиране, префокусирайки се върху Европа и местния пазар след три последователни години на загуба.

„Виждаме значителни рискове пред мениджмънта при изпълнението на актуализираната стратегия на фона на продължаващия неблагоприятен пазарен контекст. Смятаме, че в сравнение с колегите си Deutsche Bank ще се представя по-зле известно време“, заяви S&P в петък.

S&P потвърди, че рейтингът на първостепенния необезпечен дълг на Deutsche Bank остава на ниво ВВВ-, което изпрати цената на акциите на банката с 3% нагоре в предпазарната търговия, след като в четвъртък тя достигна най-ниските си нива от септември 2016 г.

Оценяваме твърдението на S&P, че „управлението предприема твърди действия, за да намали разходната база и да префокусира бизнеса си, за да намери решение на сегашната слаба рентабилност на банката“, заявиха от Deutsche Bank в отговор.

В същото време според Европейската централна банка германският кредитор постига добър напредък в усилията си да реши регулаторните опасения спрямо него, съобщи Ройтерс, позовавайки се на запознат с мисленето на ЕЦБ източник.

Банката постига добър напредък през последната година, за да реши регулаторните опасения“, казва източникът, поискал анонимност заради чувствителността на информацията.

Банката в момента има по-строг мениджърски екип, добър капитал и ликвидност и надзорниците [от ЕЦБ] са спокойни от плановете, които виждат“, казва източникът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 3
Иван Митев
преди 5 години
Банките в Европа не зачитат, че дейността на Европейската централна банка да прилага еврото без защита срещу щетите от нямане на пълна икономическа стойност на въведената парична единица е същественият причинител за техните злини.При допусканата грешка всяка банка е със съдба на жертва и подсигуряван провал.Европейската централна банка не може да спаси банките, защото няма необходимите права.Сега вариантите са:1) При пренебрегването на дейността на Европейската централна банка да прилага еврото без защита срещу щетите от нямане на пълна икономическа стойност на въведената парична единица злините за банките се уголемяват.2) При защита срещу щетите от нямане на пълна икономическа стойност на въведената парична единица е с условия за обществен просперитет с устойчива банкова система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 1
Jorkata
преди 5 години
Империята пак отвръща на удара? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още