IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

American Airlines предупреди за възможно поскъпване на самолетните билети

В началото на новата седмица се очаква да бъде понижена прогнозата за печалбата в сектора за 2018 г. заради по-високите цени на петрола

13:45 | 03.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Авиокомпания American Airlines предупреди, че самолетните билети може да поскъпнат, ако цените на петрола се задържат високи, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Цените на петрола се повишиха с около 50 процента спрямо равнищата от миналата година, а това оказва натиск върху печалбата на самолетните компании.

Ако стане ясно, че това е новият стандарт, ще отчетете в дългосрочна перспектива по-малък капацитет и растеж в сектора и оттам по-високи цени, но не мисля, че това ще стане в близко бъдеще, каза главният изпълнителен директор на компанията Дъг Паркър пред репортери в кулоарите на годишната среща на директорите на авиокомпании от Международната асоциация за въздушен транспорт (МАВТ - IATA) в Сидни.

Асоциацията, която обединява около 280 авиокомпании, покриващи около 83 процента от световния въздушен трафик, съобщи, че утре ще понижи прогнозата си за печалбата в сектора тази година заради по-високите цени на петрола, инфраструктурата и разходите за труд.

Ръководителите на авиокомпаниите предупредиха днес, че нарастващото напрежение в международната търговия може да навреди на авиосектора.

Американското правителство възобнови заплахите си за налагане на мита на Китай и въведе мита за стоманата и алуминия, внасяни от Канада, Мексико и САЩ.

Мерките, които намаляват търговията и вероятно впоследствие ограничават пътуванията са лоша новина, каза генералният директор на МАВТ Александър дьо Жюниак пред Ройтерс в Сидни.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още