IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японският индекс Nikkei 225 скочи с над 300 пункта

Азиатските борси последваха оптимизма на Wall Street от края на миналата седмица

11:39 | 04.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Азиатските борси изпратиха първата сесия за седмицата с повишения, следвайки оптимизма на Wall Street от петък, когато пазарът беше подкрепен от по-добри от очакваното данни за пазара на труда в САЩ и временното успокоение около търговските казуси, съобщава CNBC.

Японският бенчмарк Nikkei 225 прибави 1,37% към стойността си, или малко над 300 пункта, затваряйки на ниво от 22475,94 пункта. Повечето сектори в Япония се търгуваха на зелена територия, а автомобилопроизводителите се представиха най-добре. По-широкият индекс Topix напредна с 1,34%.

На борсата в Южна Корея показателят Kospi отчете ръст от 0,36% до 2447,76 пункта.

В Хонконг индексът HangSeng се повиши с 1,57%, след като беше подкрепен от технологичните компании и сектора на недвижимите имоти. В континенталната част на страната Shanghai Composite се придвижи във възходяща посока с 0,52% до 3091,19 пункта.

Австралийският измерител S&P/ASX нарасна с 0,59% до 6025,55 пункта.

Независимо от положителното настроение като цяло на търговския фронт липсват добри новини, след като търговските разговори между САЩ и Китай не доведоха до големи пробиви. Китай заплаши, че предишните търговски споразумения, договорени от страните, "няма да влязат в сила", ако администрацията на Тръмп продължи с планирано увеличение на митата.

Според източници на вестник Wall Street Journal разговорите са били помрачени от съобщението на Белия дом от миналата седмица, че планира въвеждането на мита върху китайски стоки за 50 млрд. долара, както и други санкции, което е направило властите в Пекин по-неотстъпчиви.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още