IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕБВР включи София в инициативата „Зелени градове“

Столицата ще получи безвъзмездна финансова помощ от банката под формата на петгодишен план за реализиране на приоритетни екологични проекти

17:08 | 05.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) включи София за участие в инициативата „Зелени градове“.

Благодарение на нея столицата ни ще получи безвъзмездна финансова помощ от банката под формата на петгодишен план за реализиране на приоритетни екологични проекти.

Планът ще бъде подготвен от екип от международни консултанти от PwC и Arup, като в процеса на разработването му ще бъдат включени широк кръг от местни заинтересовани страни, съобщи пресцентърът на Столична община.

Ще се проведат консултации с водещите политически сили в Столичния общински съвет, като целта е да се постигне консенсус за реализиране на проектите, за да се гарантира устойчивост на планираните дейности.

Очаква се планът да бъде завършен в рамките на 1 година.

Поканата за участието на София в инициативата „Зелени градове“ на ЕБВР идва в резултат от усилията на Столична община за подобряване на компонентите на околната среда в града.

Пример за това е проектът за закупуване на 30 електробуса за Столичния градски транспорт (2018-2019), който ще се реализира с подкрепата на ЕБВР.

Официалният старт на участието на София в инициативата на ЕБВР ще започне с международна работна конференция на 8 юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още