IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Работата в технологичния сектор дава поле за мащабни промени

Според Румяна Тренчева, управител на партньорската мрежа на софтуерната компания SAP за ЦИЕ, развитието зависи от личната воля

23:26 | 05.06.18 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Големите корпорации в технологичния сектор дават възможност за промени на ниво екип, на ниво страна и на ниво регион, но това зависи от личната воля. Това каза Румяна Тренчева, управител на партньорската мрежа на софтуерната компания SAP за Централна и Източна Европа (ЦИЕ), в предаването „Бизнес среща“ с водеща Таня Кръстева.

 „Има много ясно осъзнаване, и то е свързано с динамичността на бизнеса (в технологичния сектор - бел. ред.), че добрите практики трябва да бъдат насърчавани, че на проактивните екипи и мениджъри трябва да се дава шанс, че винаги, когато имаш ясна цел с бизнес кейс, който оправдава инвестицията, много лесно може да намериш съмишленици в организацията“, посочва тя.

По думите й нещата в технологичния сектор се променят, но те зависят от „личната воля на всеки да бъде себе си и да направи най-доброто“.

Като управител на партньорската мрежа на SAP за ЦИЕ Тренчева вижда културни различия между страните от региона и останалия свят, но смята, че нещата, които обединяват бизнесите в сектора във всички страни, са много повече, отколкото нещата, които ги разграничават.

Според нея днес навсякъде бизнесът е „един и същ“. „Не мога да повярвам, че финансов директор на българска компания и на германска компания имат различни умения. По всяка вероятност и двамата са завършили едни и същи училища, четат еднакви вестници и се информират от еднакви медии, решават едни и същи проблеми. С тази разлика, че компаниите от ЦИЕ оперират на много по-малки пазари с много повече ограничения“, допълни Тренчева.

Според наблюденията на експерта през последните 6 години компаниите от ЦИЕ, включително и в България, се управляват от изключително интелигентни и мащабни личности, които имат желание да постигат цели и прегръщат технологиите като техен партньор при движението напред.

Според нея държавата ни прави необходимото, за да подкрепя развитието на технологичния сектор.

„Факт е, че имаме много балансирано данъчно облагане, насърчават се инициативи, свързани с информационните технологии“, посочи още Тренчева.

Целия коментар вижте във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
5
rate up comment 0 rate down comment 0
thehappyroger
преди 5 години
Буквално ще си остане един град смехономика с някакви горе-долу нормални условия за живот и правене на бизнес, останалото деградиращо росмко гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/гинкочарник/шишичарник/гораовчарник/доганочарник/мутрочарник/милиционерочарник/олигофреночарник и т.н., държавата е абсолютна *** в момента и се вмирисва и скапва все повече, докато някои си вярват, че се случва нещо смислено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
thehappyroger
преди 5 години
Да не кажете после, че не съм ви казал, хаха, малки неосъзнати деца ;) Младите хора масово предстои да се махнат от тая ***, пак ще го кажа, те имат бъдеще тук само ако и те са прасета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
thehappyroger
преди 5 години
До 2025-та малкия и средния частен бизнес на хората масово предстои да фалира, особено на местата, където вече населението е предимно ромско, те няма как да продължат да поддържат тази свинска тежест и безкрайни злоупотреби на върха и на дъното на държавата, предстои да го видите, това беше от нея, като балончето от заеми и еврофондове изгърми само надолу, защото реално българска икономика няма, няма и условия да се развие, особено в провинцията и малките населени места са обречени да загинат, особено на фона на демографската катастрофа. Нали разбрахте, след 2030-та пари за заплати в държавният сектор, за пенсии и за бюджет на *** от фалоса, технологичен сектор, им места в ***, не далеч от кирливата столица, където в 21 век токът все още спира почти всеки ден, защото всичко е разграбено и не е инвестирано в преносната мрежа, инфраструктура и среда от 50 години, ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
thehappyroger
преди 5 години
Това е моята икономическа прогноза за *** България, в която я превърнаха цялата политическа *** и кретено-масонски бизнес елит, от тая държава нищо не става повече, ама такива *** като тая може да продължават да се фантазират колкото искат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
thehappyroger
преди 5 години
"По всяка вероятност и двамата са завършили едни и същи училища, четат еднакви вестници и се информират от еднакви медии, решават едни и същи проблеми. С тази разлика, че компаниите от ЦИЕ оперират на много по-малки пазари с много повече ограничения", по всяка вероятност става въпрос за едни и същи зомбита, до 2030-та *** ще е един град смехономика, след 2030-та пари за заплати в държавният сектор, за пенсии и за бюджет на ромите от фалоса, до 2030-та също кретено-масонска Европа ще е жабешко блато.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още