Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Интересът към АЕЦ "Белене" включва и въпроса за държавните гаранции

Четири компании проявяват интерес към проекта, стана ясно на форум във Варна

0
 
0
 
5
birmingam до: Mavi Goz
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Литература...
0
 
0
 
4
преди 8 месеца
Колм даун, рицари на националния интерес и будната евроатлантическа съвес! :lol:
Държавните гаранции не означават само и единствено държавно финансиране на строителството и държавно изкупуване на електроенергията! Това е все пак атомна централа - тя не може да не бъде осигурена от държавата, в която ще функционира, с надеждна инфраструктура, охрана, логистично съдействие и адекватно партньорство по време на строителството, пуска и експлоатацията - нали все пак държавата ще участва с 30% в нея? Нали нема как китайците да набутат тук още от 3 до 5 млрд. лв за завършване и пускане на централата, ако държавата ги саботира с разни административни и логистични номера?
Тука май наистина по темата АЕЦ Белене се активират само индивиди с психомоторна ажитация - тук изключвам fon-ьо, щот може би е единственият бизнес и материално засегнат - допускам, че има интереси във ВЕИ бранша и го разбирам - и аз си драпам за хляба в моя сектор на интереси. Просто за държава като България, при тези климатични, природни, икономически и политически обстоятелства, ако иска да остане и се развива, единственото за момента сериозно и надеждно решение за целогодишно и денононощно електроснабдяване е АЕЦ - туй полужениету, Минке - други гащи няма!
0
 
4
 
3
преди 8 месеца
Едни корумпирани политици, мутри и мафиоти винаги ще дават държавни гаранции за да могат лично да се облагодетелстват.
Както го направиха навремето Иван Костов и Р. Овч. (с AES) сега ще го направят ББ, Цв.Цв. заедно с Доган.
2
 
10
 
2
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Те и американските ТЕЦ ове искаха само държавна гаранция и няколко правителства им я увеличаваха . Всички партии са ЗА корупционната яма . Българският народ трябва само да мълчи и да плаща .
2
 
11
 
1
fon
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Ясно. 4 компании прочвяват интерес към държавните ни гранции. Нали от БСП и Атака обясняваха на простия си електорат, че АЕЦ по дефиниция давали безкрайно евтин ток?