IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционери в Alphabet срещу насърчаване разнообразието на работната сила

Редица предложения, дадени от самите служители, не бяха приети от ръководството

13:32 | 07.06.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акционери в Alphabet, включително топ директори, гласуваха срещу няколко предложения в сряда, като отхвърлиха нови мерки за насърчаване разнообразието на работната сила и други, които целяха да накарат компанията майка на Google да предостави повече данни за усилията си за модериране на генерираното от потребителите съдържание, предава Ройтерс.

Мениджмънтът на Alphabet, който има контрол над гласовете в компанията, избра да се обяви против тези искания.

В сряда акционери и служители заявиха, че разликата в заплащането на мъжете и жените и липсата на разнообразие на работната сила може да затрудни фирмата да наема и задържа работници, което представлява дългосрочен риск за нейната способност да създава иновации.

Ейлийн Ноутън, която ръководи операциите с човешки ресурси в Google, заяви, че компанията остава ангажирана с вътрешната си цел да наема повече жени и представители на малцинствата до 2020 г.

През март Ройтерс писа, че няколкостотин служители са започнали организирани усилия, с които настояват Google да приеме няколко мерки, включително защита на всеки, ангажиран с разследвания в сферата на човешките ресурси вътре в самата компания.

Предложенията на акционерите се фокусираха върху някои от най-големите проблеми на компанията навън – антитръстовите разследвания, с които Google се сблъсква в САЩ и в чужбина.

Но част от служителите и акционерите предизвикаха компанията да помисли повече за продължаващото по-слабо присъствие на жени и на расови малцинства в работната сила на компанията в САЩ, спрямо населението на страната.

Google се бори с множество дела от бивши служители, които обвиняват технологичния гигант в дискриминация срещу жените при заплащането и повишенията.

Освен това служители поискаха компанията да направи повече в борбата с екстремисткото съдържание в YouTube и в други обществени продукти на компанията.

Книжата на Google понижиха стойността си с 0,6% до 1143,67 долара по време на следобедната търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
pioner
преди 5 години
Едно време подобни "мерки" се наричаха Комунизъм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още