IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аспарух Карастоянов: Русия и Китай трябва да участват в Г-7

Когато големи и икономически силни страни не участват във формата и в провеждането на дискусии, то тежестта му отслабва, посочи експертът

14:59 | 07.06.18 г. 2
Аспарух Карастоянов: Русия и Китай трябва да участват в Г-7

Поведението на американския президент Доналд Тръмп трябва да се разглежда от позицията му на бизнесмен. Именно от тази си гледна точка, той притиска някои държави, целейки постигане на икономическо развитие и стабилност за САЩ. Не можем да говорим за търговска война или за абсолютна изолация на САЩ.

Това каза Аспарух Карастоянов, член на управителния съвет на Българска търговско-промишлена палата, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Всяко политическо събитие се оценява най-лесно и обективно чрез поглед към икономическите последици от него. Поведението на Тръмп отправя едно директно бизнес послание към света за желание за икономическа стабилност на САЩ", смята експертът.

Карастоянов коментира и предстоящата среща на страните от формата Г-7 като посочи, че е необходимо още страни, чиито икономики влияят в световен мащаб, да се присъединят към него.

„Ако големи и икономически силни страни като Русия и Китай не участват във формата и в провеждането на дискусии, то тежестта му отслабва. Можем да говорим за обективни и ефективни решения, ако говорим за формат Г-9 на първа стъпка – с участие на Русия и Китай в него, а по-късно за Г-12 – с Индия, Бразилия и други страни, които имат голяма икономическа тежест в световен мащаб“, категоричен е Аспарух Карастоянов.

Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
khao
преди 5 години
не може всеки платен клакьор да го изкарвате експер, а джибриша му като експертно менение ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 4
crammer
преди 5 години
Експерта най вероятно е объркал Русия с Южна Корея която е далеч по-напред с индустриализацията. По този параграф и Италия и Испания също трябва да са вътре. Относно Китай не ми е известно да е считан за Демокрация, каквато е предпоставка за принадлежността към този клуб...та толкова за експертните познания на този скудоумен феодален старец, наричащ себе си екперт. За справка, имате си всички гугъл дот ком.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още