Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Парламентът даде мандат на кабинета да търси инвеститор за АЕЦ "Белене"

Депутатите отхвърлиха проекторешението на БСП за отмяна на мораториума върху строежа на втора атомна централа

   1| 2    
0
 
3
 
15
ejko до: Стоян Петров
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
...а колко произвежда системата, ако махнем ТЕЦ-овете на въглища и АЕЦ (които до 10 години ще излязат от експлоатация)? Казваш - 2020-та; тук говорим АЕЦ да заработи към 2030-та...
1
 
4
 
14
ejko до: Sokratus
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Ти сериозно мислиш, че САЩ е подходящ пример? Те имат и ядрено оръжие, ма дават зор целия свят да си го унищожава... 1-4 блок също имаха още 30 години ресурс, но ни накараха зорлем да ги затворим.
А ТЕЦ-овете ще затворят... и още как (говорим за 2030-та). Лобито на пичовете с "чистата енергия" няма да ги трае още дълго... още няколко пъти като вдигнат таксите за емисиите и са до там.
1
 
7
 
13
Mavi Goz до: Sakamano
преди 11 месеца
Как никъде? Терминал 2 ви чака! И без това от вас - файда никаква. Можете да пълните форимите и да обяснявате колко сичко си е емало байката у бегето от сека точка на планетата... Като оня муньо, дето се е кръстил бирмингам и сигурно е там - от вчера ме дърля да обсъждам с него колко сме бедни, тъ^пи и некадърни, как немаме училища и специалисти за АЕЦ. Такива рожби на евроатлантическата дружба сигур не са и чували, че България експлоатира ядрена електроцентрала вече половин век и имаше 6 (шест) работещи изрядно ядрени енергоблока...
И ти си същия - това не ни требва, онова не ни требва, сички са маскари и комунисти, ше си живееме у гюбрето, че е по евтино и по-лесно, а като свърши лебо, ше бегаме у Бърмингам или малко по-отсам...
Вие си обобщавайте, хейтвайте из нета - те ше станат нещата... А ако не станат, ше дойдат да ви ги направят - я от изток, я още по от изток, а може и от юг - от там май най напират... :lol:
0
 
2
 
12
Sakamano до: Стоян Петров
преди 11 месеца
Да, ама такива обобщения не ни водят никъде.
1
 
3
 
11
Стоян Петров до: Sakamano
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Не се притеснявай да обобщаваш. Всички са маскари!

1
 
6
 
10
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Когато експертите на "царя" размразиха проекта, твърдяха че 2020 на страната ще са необходими 12 000 МВ. Реално ползваната енергия в България е от 2000 до 7500 в зависимост от сезона и ще продължава да пада. Нищо против Белене, но без държавни пари и гаранции. На теб предоставям възможността да инвестираш в централата. Честито.
1
 
6
 
9
преди 11 месеца
За първият си пост в темата получих твърде много положителни отзиви, което в този сайт го приемам като леко смущаващо. Затова бързам да уточня, че като споменах: "разсипници, нагли льжци и национални предатели", нямах предвид най-общо българските политици, а визирах конкретно овластените застъпници за размразяването на проекта "АЕЦ Белене".
2
 
5
 
8
Sokratus до: ejko
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Никой не може да те накара да затвориш ТЕЦ-овете товаришч! Ще плащат такси за емисиите СО2 и пак ще работят! И най-интересното, че цената им ще бъде по-ниска от тази на АЕЦ Белене (с плащането на квотите)! Пък ако минат няколко и на природен газ ще са 2 пъти по евтини!
Реакторите на АЕЦ Козлодуй ще могат да се лицензират за още 20 години да работят. Най-старият реактор в САЩ е пуснат през 1969 година (20 годни преди 5 реактор) и са му удилжили работота на 60 години. Т.Е. ако всичко е нормално 5 реактор ще мож да работи до 2048 година, а шести до 2053 година!
Така, че да не си измисляме причини да набутаме 20млрд лв, само и само някой да прибере парите и да се тупаме по гърдите, че сме държава с ядрени реактори!
2
 
6
 
7
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Не е лошо решението на парламента... На това в математиката му викат "доказателство с допускане на противното". Т.е. допускаме, че има икономическа логика и даваме възможност на заинтересованите да я докажат с конкретни инвестиционни предложения на чисто пазарен принцип, т.е. през борсата. Ако инвестират - добре, ако не инвестират - значи са лъгали и пак добре, защото се надявам това да е последният опит за съживяване на политически трупове от времето на СССР!
7
 
4
 
6
ejko до: khao
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
а, ти даже нямаш келепир от това, че под всяка статия се изтропкваш с тъмносин коментар? обикновен ахмак, значи... :) Конкретно по темата - в България има само един икономико-политически кръг, който е срещу АЕЦ Белене... щото има мнооооого сериозни интереси в соларния сегмент (панели и паркове)…

След 10 години няма да ги има ТЕЦ-овете, пич... няма да го има и АЕЦ Козлодуй; тогава мантрата за "има достатъчно ток" вече ще е очевидно лъжлива... някакси това съвпада със сроковете за изкупуване на зелена енергия на преференциални цени. Някакси твърде ясно зад пушилката "неизгодно е да се строи АЕЦ" изплува фигурата на въпросния господин... о, те и партиите, финансирани от него, вчера правиха протест по темата. :)