IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Швеция даде разрешението си за газопровода "Северен поток" 2

Процесът на получаване на разрешение в Швеция започна през есента на 2016 година

16:37 | 07.06.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Правителството на Швеция одобри искането на компанията Nord Stream 2 за прокарване на газопровода "Северен поток 2" през шведската икономическа зона в Балтийско море, предаде ТАСС, позовавайки се на агенция Bloomberg.

Шведското правителство потвърди информацията, че е издало разрешително за строителството на "Северен поток 2".
Пускането в експлоатация на "Северен поток 2" е насрочено за края на 2019 година. Газопроводът трябва да премине по дъното на Балтийско море от руския бряг до бреговете на Германия. Пропускателната способност на всяка от двете тръби е 27,5 милиарда куб. метра годишно.

Съоръжението ще заобикаля транзитните страни - Украйна, Беларус, Полша и други източноевропейски и балтийски държави. Газопроводът ще преминава през изключителните икономически зони и териториалните води на пет страни - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.

Процесът на получаване на разрешение в Швеция започна през есента на 2016 година. Проведена беше комплексна оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС), което е задължителен етап от процеса на получаване на разрешение.

В Германия и Финландия компанията Nord Stream 2 вече получи пълен комплект разрешителни за строителството и експлоатацията на газопровода. Процедурите за получаване на разрешение от Дания напредват по график.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 1
doba
преди 5 години
KPetkovНе само на украинците, не само.Спомням си преди години как Командира ни обясняваше, че руснаците са лоши и че никога не могат да пуснат тръби и заобиколят БГ. И те с турците си направиха Син Поток, заобикаляйки Украйна, Румъния и нас.И сега вместо да инкасираме такси, лапаме мухите.НО това не бе всичко - същата схема се разигра и с ЮП поток/вече Турски Поток. Бат'Бойко лично се би в гърдите, че го жертвал за партньорски интереси!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 4
KPetkov
преди 5 години
На Порошенко май му направиха една шведска тройка. Дано да му е херсало.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още