IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп поиска Русия да бъде върната в Г-7

Москва напусна групата на водещите икономики след анексирането на Крим през 2014 г.

16:33 | 08.06.18 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп заяви преди участието си нa срещата на Г-7 този уикенд, че Русия трябва да бъде върната към водещата група на индустриализираните страни, съобщава CNN.

Аз съм най-лошият кошмар за Русия. Но тя трябва да бъде на тази среща“, каза той пред репортери при напускането на Белия дом за срещата, която ще се проведе в Канада. „Те трябва да позволят на Русия да се върне, защото Русия трябва да е на масата за преговори“.

Русия бе изключена от групата – тогава известна като Г-8 – през 2014 г., след като повечето страни членки се обединиха срещу анексирането на Крим от Русия.

В интервю по-рано тази седмица на въпрос за това какво трябва да се случи, за да върне Русия Крим на Украйна, Путин заяви за австрийската ORF, че „няма такива условия и никога не може да има“.

Тръмп направи коментара си в момент, в който е в сериозни противоречия с Г-7. В четвъртък той си размени остри реплики с френския президент Еманюел Макрон и с канадския премиер Джъстин Трюдо в Twitter, които ще срещне лично в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 5
fri
преди 5 години
Много ми е смешно.Тази среща на Г-7 е предизвикана и организирана от 6-те с цел против 7-мата - САЩ и Тръмп.И както се перчат 6-те, много ми е смешно. - Щяли да не подпишат обща декларация, представете си!-- а Тръмпи какво отговори? - приемете Русия ...(аз си мисля евентуално на мястото на САЩ :)))- и си правете търговските договори с Рашата хаха:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 2
michaelis12
преди 5 години
да ве тъкмо тва щех да кажа ама ти ме превари и ми зе думата от клавиатурата ... :)) шаолинците са колкот сите Г-7ици зети заедно, а не са там, а Канада що е там да ги запита човек?!?, кат тя е колкот Австралия не знам що тия не са вътре и Ю.Корея, Н.Зеландия и т.н. ..... ама перчема ги е наредил що ордите не са поканени .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 8
rover
преди 5 години
И капитализмът е гнил, гнил, та прогнил...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 3
dr.5rov
преди 5 години
А Китай. Китай защо не е в G-7. Някой знае ли? Ще имаме Г-9. Макар, че като се замисля някои от държавите в Г-7 вече не са за там. Ама хайде от нас да мине. Изглежда на Г7 вече и минава времето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 9
Pyramid
преди 5 години
Още нещо: Високата обществена позиция НЕ ПРАВИ от хлапака зрял мъж, а просто, хлапак с власт. Защо, мислите, е съществувал и ститутът на регентите? ..-Както, прочее, и годините не правят едно ку-ку НЕ-ку-ку но, това е от един друг филм. В крайна сметка, Западът трябваше да бъде и бе разтресен от свой, в лицето на Тръмпоний.- Браво на Дончо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още