IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Специалният следовател Робърт Мълър предяви нови обвинения срещу Пол Манафорт

Обвинения има и срещу отдавнашния съдружник на Манафорт Константин Килимник

09:57 | 09.06.18 г.
<p>
	Пол Манафорт. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Пол Манафорт. Снимка: Архив Ройтерс

Специалният следовател Робърт Мълър е предявил нови криминални обвинения срещу бившия шеф на предизборния щаб на Доналд Тръмп за президентските изборите през 2016 г. Пол Манафорт и негов отдавнашен съдружник, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Мълър е внесъл във федерален съд в окръг Колумбия обвинения срещу Манафорт и съдружника му Константин Килимник във възпрепятстване на правосъдието и сговор за възпрепятстване на правосъдието.

Предполага се, че Килимник е свързан с руското разузнаване, което той е отричал в изяви пред медии.

В новия обвинителен акт на Мълър за пръв път се споменава изрично името на Килимник. В предишните официални документи по разследването той бе назоваван като "Лицето А", което има връзки с разузнавателните служби на Русия.

Обвиненията за възпрепятстване на правосъдието са свързани с обвиненията, предявени по-рано тази седмица от Мълър, че Манафорт се е опитвал да повлияе на евентуални свидетели относно твърденията, че той е лобирал за политически партии в Украйна.

Във федерални съдилища в щата Вирджиния има внесени обвинения срещу Манафорт за пране на пари, банкови и данъчни измами, а също за нарушение на режима за регистриране като чуждестранен агент.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още