Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Проклятието на европейския просперитет

Устойчивият миграционен натиск и почти автоматично увеличаващото се неравенство отравят политическата атмосфера в Европа

   1| 2| 3    
2
 
7
 
12
zelka007 до: thehappyroger
преди 1 година
Няма профилна снимка
"Бедна ви е фантазията къде щяхме да сме сега, ако не бяхте алчни и егоистични ограничени в съзнанието триизмерни биологични зомбита потънали в материализъм."

най-вероятно щяхме да събираме плодове още в гората, да ловуваме дребни тревопасни и да спим в пещери и гнезда по дърветата :))) . а 45 години социализъм донесе култовото : учи мама за да не работиш :))) . те ти малко инфо да дъвчеш още :

"Не моделът е грешен, а хората

И все пак, капиталистическият модел трябва да бъде подобрен, допълва той, без да дава рецепти какво точно да се направи. Но дава ясно да се разбере, че проблемите идват от самите хора, които участват в системата. От една страна, казва той, "безмилостната пазарна конкуренция е в противоречие с вродения човешки стремеж към стабилност и сигурност".

Но "алчността и скъперничеството, често заклеймявани от противниците на системата, са характерни за човешката природа, а не за пазарния капитализъм". Грийнспан бил "потресен", че банкери - стожери на капиталистическото благоразумие, масово са пренебрегвали опасността, произтичаща от изтъняването на капиталовите буфери точно преди финансовата криза.

Най-силна обаче е антикапиталистическата реторика на тези, които бъркат "шуробаджанашкия капитализъм" със свободния пазар, коментира той.

"Шуробаджанашкият капитализъм процъфтява, когато правителството, в замяна на политическа подкрепа, регулярно прави услуги на хора от частния сектор или бизнеси. Това не е капитализъм. Нарича се корупция", казва Грийнспан.
4
 
1
 
11
преди 1 година
Наслаждавайте си и на това да плащате надути цени за ток на едни от най-егоистичните прасета кретено-масони в света, които са налазили енергетиката.
5
 
2
 
10
преди 1 година
Сега се наслаждавайте на планетарните изменения, вместо на квантова мултичестотна телепортация.
5
 
2
 
9
преди 1 година
Ако преди 100 години повечето хора мислеха като Тесла, а не като кретено-масоно капиталист, сега вече щяхме да сме посещавали други звездни системи и въобще нямаше да обсъждаме проблемите на цивилизацията, които имаме днес, ама с толкова акъл, толкова положителни резултати за ограниченият в съзнанието биологичен отпадък наречен човек.
6
 
7
 
8
преди 1 година
Капитализмът не прави нещо, защото е рационално и полезно за хората, и защото ще подобри живота на всички живи същества на тази планета, а защото има печалба от него, без значение от последствията. Бедна ви е фантазията къде щяхме да сме сега, ако не бяхте алчни и егоистични ограничени в съзнанието триизмерни биологични зомбита потънали в материализъм. Сега очаквайте сериозни планетарни изменения и низ от последователно изреждащи се климатични аномалии, няма кой да ви чака повече да се осъзнаете и да се пробудите от съня си, нещата се изродиха все повече.

8
 
3
 
7
преди 1 година
Роби на егоизма си.
8
 
3
 
6
преди 1 година
Ами вие капиталистите сте роби на ограниченият си триизмерен ум до смъртта си, накрая даже не е имало смисъл.
3
 
10
 
5
Sakamano до: thehappyroger
преди 1 година
Вие, анти-капиталистите май разполагате с твърде много свободно време...
7
 
1
 
4
преди 1 година
И също имайте предвид, че с тази парадигма е свършено, тя ще бъде заличена от лицето на Земята, ако се наложи това ще стане с ВСИЧКИ хора, които я все още я сътворяват и не осъзнават, защо не е добра.
7
 
4
 
3
преди 1 година
Аз вече ви намекнах няколко пъти, че колкото по-сантиментално зависими сте към тази реалност, толкова по-болезнено ще е да гледате как природата ще се балансира следващите години.