IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За година инфлацията във Венецуела стигна 25 000%

Това е "трагедия, която преживяваме всеки ден", коментира говорител на финансовата комисия към парламента

08:52 | 12.06.18 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Инфлацията във Венецуела е достигнала близо 25 хил. процента през 12-те месеца до края на май, предаде DPA, като се позова на властите.

Финансовата комисия към парламента съобщи, че инфлацията за този едногодишен период възлиза на 24 571%. Само за май тя е била 110,1%.

Говорител на комисията каза, че инфлацията е 2,4% на ден. Това е "трагедия, която преживяваме всеки ден", коментира той. 

Венецуела изпадна в тежка икономическа криза заради поевтиняването на петрола, основния й износ, и след години на лошо управление, отбелязва DPA. Южноамериканската страна страда от масов недостиг на основни продукти и едновременно с това хората не могат да си позволят да си купят наличните стоки.

Контролираният от опозицията парламент призова социалистическото правителство да отмени наложения преди 15 години валутен контрол и да спре прекомерното печатане на пари - мерки, за които се смята, че допринасят за хиперинфлацията и ниската стойност на националната валута, боливара, коментира и БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 1
michaelis12
преди 5 години
Доц. Александър Сивилов: Латинска Америка търси друг полюс извън САЩhttps://m.youtube.com/watch?v=1pi6Q-FnHuc---------------------------и един поздрав за пичкката дет е преписала тая тъпотия и за всички останали тиккви зелки люсиени и сие подобни домашни политолози от хола в Надежда или Орландовци .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 10
zelka007
преди 5 години
не е като да не строят социализЪма :))) ... всичко се развива по план , нищо невиждано до тука :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 8
bgMan
преди 5 години
Кво стана с петрото и петрола дето го имат в изобилие?Май успешен световен революционер и борец против нещо не се става само с петрол и с милиони мизерни последователи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 2
Hahoto
преди 5 години
Я този фотос, как напомня на тунела под Велико Търново :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още