IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цацаров препоръча промени на договора с Юлен за Национален парк Пирин

Главната прокуратура предлага промени и в частта за определянето на концесионното възнаграждение

10:48 | 12.06.18 г. 11
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Снимка: Getty Images News

Главният прокурор Сотир Цацаров отправя препоръка към правителството да предприеме незабавни действия да промени и допълни договора с "Юлен" АД, касаещ Националния парк "Пирин", включително в частта за определянето на концесионното възнаграждение, съобщават от прокуратурата.

Предложението включва няколко препоръки по сигнала, подаден през февруари от "Зелените", които сезираха прокуратурата с твърдения, че има извършени закононарушения, свързани с договора.

Според Цацаров правителството трябва да предприеме незабавни действия за осигуряване на пълно съответствие на концесионния договор с "Юлен", за да се осигури пълно съответствие на ползваната от концесионера площ с тази по сключения концесионен договор.

Прокуратурата е отделила материали по договори между Сдружение Българска федерация по ски и Министерство на младежта и спорта. Целта е да се установи дали има неправомерно разходване на средства от държавния бюджет. Документите са изпратени по компетентност на Софийска градска прокуратура за допълнителна проверка.

Върховната касационна прокуратура все още проверява и прокурорските постановления за отказ от образуване на досъдебно производство по сигнали за допуснати нарушения и неизпълнение на концесионния договор между МС и "Юлен" АД, припомня БТА.

ВКП стартира проверката на предоставена концесия в Национален парк "Пирин" по сигнала на "Зелените" през март. Проверката бе разпоредена от главния прокурор Цацаров. В сигнала бе отправено искане за извършване на проверка за действителния собственик на концесионера "Юлен" АД, както и за установяване на нарушения от страна на този концесионер, свързани основно с ползването на площи, значително надвишаващи размера на концесионната територия по договор и с наличието на обекти на трети лица там. В него бяха поставени и въпроси за разрешение за ново строителство, издадени на концесионера, но попадащо извън зоната на територията по договор, както и относно свързаност между "Юлен" АД и федерацията по ски на фона на получаване и разходване от същата на средства от държавния бюджет.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още